Egészséges és villámgyorsan elkészíthetõ nassolnivalóra vágysz? Nem tudod majd abbahagyni a mennyei karfiolos pogácsákat.
A karfiolos pogácsa két változatát mutatjuk. Az egyik kicsit időigényesebb, a másik percek alatt kész. Fogyaszthatod feltétnek, eheted szószokkal, de önmagában is kiváló.
Karfiolos pogácsa 1.
![]()
HOZZÁVALÓK:
1 közepes karfiol
25 dkg túró
2 tojás
2 tojásfehérje
2 kávéskanál fűszersó
1. A karfiolt forró vízben főzd puhára. Egy botmixerrel vagy krumplinyomóval pürésítsd össze. Fontos, hogy a karfiolt alaposan szűrd le előtte!
2. Add hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverd össze.
![]()
3. Szilikonos muffin-formába tömködd bele a karfiolos masszát.
4. Pici tojássárgájával kend meg és sajttal szórd meg a tetejét.
5. Előmelegített sütőben alacsonyabb hőfokon süsd. 160 fokon 30 perc alatt kész. Hagyd a formákban kihűlni és máris fogyasztható.
Karfiolos pogácsa 2.
![]()
HOZZÁVALÓK:
90 dkg karfiol
2 tojás
1 ek reszelt hagyma
4 ek tej
1 csomó petrezselyemzöld
25 dkg Norbi liszt
10 dkg diétás Update mestermorzsa
só
1. A karfiolt gőzben, vagy kevés vízben párold puhára és szitán csepegtesd le.
2. Olajban pirítsd világossárgára a hagymát.
3. 2 dkg lisztből, olajból és kevés főzővízből készíts sűrű besamelt, majd keverd össze a lecsepegtetett, kinyomott karfiollal, a pirított hagymával, egy tojással és egy tojássárgájával. Sózd meg és keverd bele az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha túlságosan puha a massza, kis lángon, állandó keverés közben sűrítsd kicsit.
4. Lisztes kézzel formálj kis gombócokat, forgasd bele a villával felvert tojásba, zsemlemorzsába és forró olajban süsd ki.
![]()
Tejföllel, reszelt sajttal, sajt- vagy paradicsommártással finomabb, mint gondolnád.
