tóth gabi
Az ünnepek után mindenkinek jólesik egy kis könnyû csemege. Ez a négy összetevõbõl álló, egyszerû édesség pillanatok alatt elkészül és nem emeli meg a vércukorszinted. Bátran eheted bármilyen diétában!
Hozzávalók:
A kókuszgolyókhoz:
A csokoládéöntethez:
Elkészítés:
1. Bélelj ki zsírpapírral egy nagyobb tálcát, vagy lapos tepsit.
2. A kókuszgolyókhoz egy keverőgépbe tedd bele a kókuszreszeléket, az édesítőszert és a felolvasztott kókuszzsírt, majd csinálj belőle egységes masszát.
3. Egy evőkanálnyi mennyiségből készíts kókuszgolyókat és rakd sorba a zsírpapírral kibélelt tálcára, majd rakd be a hűtőbe 15-20 percre.
4. A bevonathoz/öntethez két részletben készítsd elő a csokoládét. Az aljához a 1/2 tábla apró darabokra tört csokoládét és 1 evőkanál kókuszolajat olvassz fel a mikróban kb. 20 másodperc alatt.
5. A hűtőszekrényből kivett kókuszgolyókat mártsd bele a felolvasztott csokoládéba és tedd vissza a zsírpapírra a csokoládés oldalukkal lefelé.
6. A másik felét a csokoládénak olvaszd fel a maradék kókuszzsírral és egy kanál segítségével csorgasd le az összes kókuszgolyót. Tedd vissza a hűtőszekrénybe 15 percre.