RETRO RÁDIÓ

Cukormentes, roppanós kókuszcsók 4 hozzávalóból

Cukormentes, roppanós kókuszcsók 4 hozzávalóból
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 01. 05. 10:00

Az ünnepek után mindenkinek jólesik egy kis könnyû csemege. Ez a négy összetevõbõl álló, egyszerû édesség pillanatok alatt elkészül és nem emeli meg a vércukorszinted. Bátran eheted bármilyen diétában!

Roppanós kókuszcsók

Hozzávalók:

A kókuszgolyókhoz:

  • 1,5 csésze natúr kókuszreszelék
  • 1/4 csésze olvasztott kókuszsír
  • 2 evőkanál eritrit
  • A csokoládéöntethez:

  • 1 tábla 90%-os étcsokoládé
  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • Elkészítés:

    1. Bélelj ki zsírpapírral egy nagyobb tálcát, vagy lapos tepsit.

    2. A kókuszgolyókhoz egy keverőgépbe tedd bele a kókuszreszeléket, az édesítőszert és a felolvasztott kókuszzsírt, majd csinálj belőle egységes masszát.

    3. Egy evőkanálnyi mennyiségből készíts kókuszgolyókat és rakd sorba a zsírpapírral kibélelt tálcára, majd rakd be a hűtőbe 15-20 percre.

    4. A bevonathoz/öntethez két részletben készítsd elő a csokoládét. Az aljához a 1/2 tábla apró darabokra tört csokoládét és 1 evőkanál kókuszolajat olvassz fel a mikróban kb. 20 másodperc alatt.

    5. A hűtőszekrényből kivett kókuszgolyókat mártsd bele a felolvasztott csokoládéba és tedd vissza a zsírpapírra a csokoládés oldalukkal lefelé.

    6. A másik felét a csokoládénak olvaszd fel a maradék kókuszzsírral és egy kanál segítségével csorgasd le az összes kókuszgolyót. Tedd vissza a hűtőszekrénybe 15 percre.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.