Létrehozva: 2017.01.05.

Cukormentes, roppanós kókuszcsók 4 hozzávalóból

Az ünnepek után mindenkinek jólesik egy kis könnyû csemege. Ez a négy összetevõbõl álló, egyszerû édesség pillanatok alatt elkészül és nem emeli meg a vércukorszinted. Bátran eheted bármilyen diétában!

Roppanós kókuszcsók

Hozzávalók:

A kókuszgolyókhoz:

  • 1,5 csésze natúr kókuszreszelék
  • 1/4 csésze olvasztott kókuszsír
  • 2 evőkanál eritrit
  • A csokoládéöntethez:

  • 1 tábla 90%-os étcsokoládé
  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • Elkészítés:

    1. Bélelj ki zsírpapírral egy nagyobb tálcát, vagy lapos tepsit.

    2. A kókuszgolyókhoz egy keverőgépbe tedd bele a kókuszreszeléket, az édesítőszert és a felolvasztott kókuszzsírt, majd csinálj belőle egységes masszát.

    3. Egy evőkanálnyi mennyiségből készíts kókuszgolyókat és rakd sorba a zsírpapírral kibélelt tálcára, majd rakd be a hűtőbe 15-20 percre.

    4. A bevonathoz/öntethez két részletben készítsd elő a csokoládét. Az aljához a 1/2 tábla apró darabokra tört csokoládét és 1 evőkanál kókuszolajat olvassz fel a mikróban kb. 20 másodperc alatt.

    5. A hűtőszekrényből kivett kókuszgolyókat mártsd bele a felolvasztott csokoládéba és tedd vissza a zsírpapírra a csokoládés oldalukkal lefelé.

    6. A másik felét a csokoládénak olvaszd fel a maradék kókuszzsírral és egy kanál segítségével csorgasd le az összes kókuszgolyót. Tedd vissza a hűtőszekrénybe 15 percre.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek