tóth gabi
Diétás csirkefalatok, különleges, parmezános panírral bevonva. Nem bõ olajban, hanem tepsiben sül, így igazi fogyókúrás csemege.
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Bélelj ki egy lapos tepsit sütőpapírral, és vékonyan olajozd ki.
2. Vágd kb. 4 cm-es darabokra a csirkét. Szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, majd hagyd kicsit állni.
3. Ezalatt keverd össze a száraz panír hozzávalóit: a Mestermorzsát, a parmezánt, a fűszerpaprikát, a szárított petrezselymet, a fokhagymát, sót borsot.
4. Szórd a lisztet egy közepes tálba, és rakd bele a csirkedarabokat. Jól forgasd bele, hogy a húst mindenütt bevonja. A kész darabokat szedd át egy másik tálba.
5. Egy kis tálkában üsd fel a 2 tojást, és jól verd fel az 1 ek olajjal. A keveréket öntsd a liszttel bevont csirkedarabokra, és forgasd össze, hogy mindegyikre jusson a tojásból.
6. A tojásos csirkefalatokat egyesével forgasd bele az előre bekevert panírba, majd sorakoztasd őket az előkészített tepsibe.
7. Told a sütőbe a tepsit, és kb. 25 perc alatt roppanósra, aranybarnára sülnek a csirkefalatok.