Létrehozva: 2016.12.13.

Olaj nélkül készül a legújabb, ropogós rántott pipimell

Diétás csirkefalatok, különleges, parmezános panírral bevonva. Nem bõ olajban, hanem tepsiben sül, így igazi fogyókúrás csemege.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg csirkemell
  • Só, bors
  •  A különleges, parmezános panírhoz:

  • 2 csésze (120 g) pankó morzsa vagy Mestermorzsa
  • ½ csésze (50 g) reszelt parmezán
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek szárított petrezselyem
  • 1 tk zúzott fokhagyma vagy 1 tk fokhagymapor
  • bors
  • Liszt és tojás panírhoz:

  • 1 csésze (125 g) alacsony szénhidrát tartalmú liszt (pl. U1)
  • 2 tojás
  • 1 ek növényi olaj
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Bélelj ki egy lapos tepsit sütőpapírral, és vékonyan olajozd ki.

    2. Vágd kb. 4 cm-es darabokra a csirkét. Szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, majd hagyd kicsit állni. 

    3. Ezalatt keverd össze a száraz panír hozzávalóit: a Mestermorzsát, a parmezánt, a fűszerpaprikát, a szárított petrezselymet, a fokhagymát, sót borsot.

    4. Szórd a lisztet egy közepes tálba, és rakd bele a csirkedarabokat. Jól forgasd bele, hogy a húst mindenütt bevonja. A kész darabokat szedd át egy másik tálba.

    5.  Egy kis tálkában üsd fel a 2 tojást, és jól verd fel az 1 ek olajjal. A keveréket öntsd a liszttel bevont csirkedarabokra, és forgasd össze, hogy mindegyikre jusson a tojásból.

    6. A tojásos csirkefalatokat egyesével forgasd bele az előre bekevert panírba, majd sorakoztasd őket az előkészített tepsibe.

    7. Told a sütőbe a tepsit, és kb. 25 perc alatt roppanósra, aranybarnára sülnek a csirkefalatok.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek