tóth gabi
Imádod az olasz kaját, de sajnos nem fér bele a diétádba a tészta miatt? Akkor most figyelj, mert ezt a lasagnát nem csak büntetlenül eheted, de mind a tíz ujjad megnyalod utána, olyan finom! Próbáld ki, és a rabja leszel!
Egy igazi őszi főfogás, ahol a tésztát a spagettitök helyettesíti. Ha még nem hallottál róla, ez egy olyan tökféle, amelynek a belseje spagettiszerű csíkokból áll, anélkül, hogy lereszelnéd. Az íze már önmagában is isteni, pláne, ha ezzel az olasz recepttel készíted el:
Hozzávalók:
Így készítheted el:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Vágd félbe a tököket, egy villával szedd ki belőlük a magvakat és a szálkás részeket.
3. Egy tepsibe önts annyi vizet, hogy éppen elfedje az alját, majd a kikanalazott tököket tedd bele úgy, hogy a félbevágott oldaluk nézzen lefelé. Egy fóliával takard le, és süsd őket 35-40 percig.
4. Közben egy serpenyőben párold meg a darált húst. Ha kész, öntsd hozzá a paradicsomszószt, keverd össze és vedd le a tűzről. Tegyél rá egy fedőt.
5. Egy másik fazékban hevítsd fel az olívaolajat, nyomd bele a két gerezd fokhagymát és pirítsd 1 percen keresztül. Vedd le a tűzről, add hozzá a bébispenótot, majd főzd további 3 percig, amíg össze nem fonnyad.
6. Vedd le a tűzről, szórd bele a sót, a borsot. Öntsd hozzá a cottage cheese-t, a reszelt mozzarella háromnegyedét és a tojásfehérjét. Keverd jól össze, és tedd félre hűlni.
7. Vedd ki a sütőből a tököket. Hagyd egy picit kihűlni, majd egy villával szedd ki a belsejükből a spagettiszerű részt. Ezt keverd össze a spenótos-sajtos szósszal alaposan egy tálban.
8. Töltsd vissza a tökökbe, nagyjából a feléig. Utána jöhet rá a darált hús réteg, a tetejüket pedig szórd meg a megmaradt mozzarellával.
9. Ezután tedd vissza a sütőbe 15-20 percre. Miután kivetted, tálalás előtt várj egy 5-10 percet, nehogy túl forró legyen.