RETRO RÁDIÓ

Diétás lett a lasagna: felejtsd el a tésztát, jobbat mutatunk

Diétás lett a lasagna: felejtsd el a tésztát, jobbat mutatunk
Mia
Szerző
Mia
Létrehozva2016. 12. 04. 20:12

Imádod az olasz kaját, de sajnos nem fér bele a diétádba a tészta miatt? Akkor most figyelj, mert ezt a lasagnát nem csak büntetlenül eheted, de mind a tíz ujjad megnyalod utána, olyan finom! Próbáld ki, és a rabja leszel!

Egy igazi őszi főfogás, ahol a tésztát a spagettitök helyettesíti. Ha még nem hallottál róla, ez egy olyan tökféle, amelynek a belseje spagettiszerű csíkokból áll, anélkül, hogy lereszelnéd. Az íze már önmagában is isteni, pláne, ha ezzel az olasz recepttel készíted el: 

Spagettitök-lasagne

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű spagettitök
  • 450 g darált pulykahús
  • 7 dl paradicsomszósz
  • 2 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó bébi spenót
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 doboz zsírszegény cottage cheese
  • 125 g reszelt mozzarella
  • 1 tojásfehérje
  • Így készítheted el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

    2. Vágd félbe a tököket, egy villával szedd ki belőlük a magvakat és a szálkás részeket.

    3. Egy tepsibe önts annyi vizet, hogy éppen elfedje az alját, majd a kikanalazott tököket tedd bele úgy, hogy a félbevágott oldaluk nézzen lefelé. Egy fóliával takard le, és süsd őket 35-40 percig.

    4. Közben egy serpenyőben párold meg a darált húst. Ha kész, öntsd hozzá a paradicsomszószt, keverd össze és vedd le a tűzről. Tegyél rá egy fedőt.

    5. Egy másik fazékban hevítsd fel az olívaolajat, nyomd bele a két gerezd fokhagymát és pirítsd 1 percen keresztül. Vedd le a tűzről, add hozzá a bébispenótot, majd főzd további 3 percig, amíg össze nem fonnyad. 

    6. Vedd le a tűzről, szórd bele a sót, a borsot. Öntsd hozzá a cottage cheese-t, a reszelt mozzarella háromnegyedét és a tojásfehérjét. Keverd jól össze, és tedd félre hűlni. 

    7. Vedd ki a sütőből a tököket. Hagyd egy picit kihűlni, majd egy villával szedd ki a belsejükből a spagettiszerű részt. Ezt keverd össze a spenótos-sajtos szósszal alaposan egy tálban. 

    8. Töltsd vissza a tökökbe, nagyjából a feléig. Utána jöhet rá a darált hús réteg, a tetejüket pedig szórd meg a megmaradt mozzarellával.

    9. Ezután tedd vissza a sütőbe 15-20 percre. Miután kivetted, tálalás előtt várj egy 5-10 percet, nehogy túl forró legyen.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.