kulcsár edina
Döbbenetes párosítás, a két egzotikus íz együtt téged is rabul ejt! Gluténérzékenyek is bátran falatozhatnak belõle.
Biztosan sokféle muffint kóstoltál már, de ez a kókuszos-ananászos mindegyiktől különbözik. Érdemes kipróbálni. Előkészítés: 10 perc, sütési idő: 20 perc. Gluténmentes diétázók zabliszttel készítsék. Nem csak diétás, de tápanyagokban is gazdag.
1. Készítsd elő a muffinsütő formákat, béleld ki készen kapható muffin-papírral vagy fújd be vékonyan olajjal.
2. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra.
3. Szórd egy nagy tálba az összes száraz hozzávalót, és kavard simára.
4. Egy közepes tálban villával verd föl a tojásokat. Öntsd hozzá a joghurtot, a tejet, és keverd egyenletessé.
5. A folyékony hozzávalókat öntsd a nagy tálba, a száraz keverékhez. Jól dolgozd össze, míg a liszt is tökéletesen elegyedik.
6. Kavard bele a lecsöpögtetett ananászdarabokat.
7. A tészta elég folyékony lesz, de ez nem baj.
8. Adagolj a tésztából minden formába kb. ¼ csészényit.
9. Szórj a tetejére extra kókuszt, ha igazi kókuszrajongó vagy.
10. Süsd 20 percig, vagy míg a szélek barnulni nem kezdenek.
11. Amikor kész van, hagyd pihenni a formában 5 percig, majd vedd ki, és tedd rácsra készre hűlni.
12. Légmentesen záródó edényben tárold.