RETRO RÁDIÓ

A tél diétás kedvence: ananászos kókuszmuffin

A tél diétás kedvence: ananászos kókuszmuffin
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 12. 06. 16:00

Döbbenetes párosítás, a két egzotikus íz együtt téged is rabul ejt! Gluténérzékenyek is bátran falatozhatnak belõle.

Biztosan sokféle muffint kóstoltál már, de ez a kókuszos-ananászos mindegyiktől különbözik. Érdemes kipróbálni. Előkészítés: 10 perc, sütési idő: 20 perc. Gluténmentes diétázók zabliszttel készítsék. Nem csak diétás, de tápanyagokban is gazdag.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csésze zabliszt
  • 1 tk sütőpor
  • ½ tk só
  • 1 csésze édesített kókuszchipsz, plusz extra a tetejére, ízlés szerint
  • ¼ csésze diétás cukor
  • 3 tojás
  •  1 dl vanília joghurt
  • ½ csésze tej
  • 1400 ml konzerv ananász (darabolt), lecsepegtetve
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Készítsd elő a muffinsütő formákat, béleld ki készen kapható muffin-papírral vagy fújd be vékonyan olajjal.

    2. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra.

    3. Szórd egy nagy tálba az összes száraz hozzávalót, és kavard simára.

    4. Egy közepes tálban villával verd föl a tojásokat. Öntsd hozzá a joghurtot, a tejet, és keverd egyenletessé.

    5. A folyékony hozzávalókat öntsd a nagy tálba, a száraz keverékhez. Jól dolgozd össze, míg a liszt is tökéletesen elegyedik.

    6. Kavard bele a lecsöpögtetett ananászdarabokat.

    7. A tészta elég folyékony lesz, de ez nem baj.

    8. Adagolj a tésztából minden formába kb. ¼ csészényit.

    9. Szórj a tetejére extra kókuszt, ha igazi kókuszrajongó vagy.

    10. Süsd 20 percig, vagy míg a szélek barnulni nem kezdenek.

    11. Amikor kész van, hagyd pihenni a formában 5 percig, majd vedd ki, és tedd rácsra készre hűlni.

    12. Légmentesen záródó edényben tárold.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.