tóth gabi
Szeretnél egy csodásan finom reggelit enni, ami után nem éhezel meg hamar? Ezzel a fantasztikus tojásrántottával nem száguldozik fel-le a vércukorszinted, és nem is érzed úgy, hogy bármitõl meg kellene fosztanod magad a diétád miatt.
A tojásmuffint nagyon könnyű elkészíteni, így a rohanós reggeleken is pillanatok alatt asztalra kerülhet a szuperfinom reggeli. A tojás, a sajt és a hús fehérjetartalma pedig garantálja, hogy egészen délig ne legyél éhes. Mivel alig van benne szénhidrát, a vércukorszinted nem ugrál fel-le, így nem fogod magad már délelőtt tízkor farkaséhesnek érezni – ehelyett egész délelőtt energiával telve végezheted a munkádat, erről is gondoskodik a reggelid.
Hozzávalók 6 muffinhoz:
6 nagyobb tojás
12 db kész húsgolyó, vagy kisebb, maradék fasírt
10 dkg savanyú káposzta, lé nélkül
2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem vagy metélőhagyma (vagy valamivel kevesebb szárított)
1/4 teáskanál só
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra.
2. A muffinformák aljára tegyél egy kevés savanyú káposztát, majd tegyél rájuk két húsgolyót vagy fasírtot.
3. Egy tálban keverd össze a tojásokat, a sót és a fűszereket. Önts a tojásos keverékből a savanyú káposzta és a húsgombócok tetejére.
4. 25 perc alatt süsd készre a muffinokat. Ha elkészültek, vedd ki a sütőből, és hagyd őket hűlni. Azonnal tálalhatod, de egy napig a hűtőben is elállnak.