RETRO RÁDIÓ

Tarol a cukormentes gesztenyebomba

Tarol a cukormentes gesztenyebomba
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 11. 30. 20:48

Ez a gesztenyebomba az egyik legegyszerûbb téli desszert, aminek finom ízét csak még jobban kiemeli a keserû csokibevonat.

A tél elengedhetetlen nasija a gesztenye, amit rengeteg formában tudsz fogyasztani.  Magas vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt rendkívül egészséges és jól illeszkedik minden diétába.

Most egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető édességet mutatunk, amit még sütni sem kell.

Ez a finomság nem tartalmaz cukrot, nyugodtan fogyaszthatod, ha diétázol.

 

Isteni vaníliás ízével és a benne lévő összetevőkkel nem fogja megemelni a vércukorszinted, és nem fokozódik az édesség utáni vágyad sem.

Gesztenyebomba

Hozzávalók:

  • 1 csomag natúr gesztenyemassza
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál eritrit
  • 4 evőkanál vanília ízű turmix italpor (Update1)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 tábla 70%-os étcsokoládé
  • 2 teáskanál vaj
  • Elkészítése:

    1. Tedd az összes hozzávalót egy keverőgépbe és mixeld egységes anyaggá.

    2. A kész masszából készíts diónyi golyókat, majd tedd a hűtőbe 30 percre.

    3. Az összetördelt étcsokoládét és a 2 teáskanál vajat tedd a mikróba fél percre. Keverd össze az egészet sima masszává.

    4. Fogpiszkálóra tűzve mártogasd a lehűtött golyókat félig az olvasztott csokoládéba. Tedd vissza a hűtőszekrénybe az elkészült csokis golyókat.

    5. Tálalásig tartsd hűtőben.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.