Létrehozva: 2016.11.30.

Se cukor, se liszt: ez a chiamagos-citromos keksz maga a csoda!

Ez az egyik legfinomabb és legkülönlegesebb diétás keksz. Hihetetlenül alacsony a szénhidráttartalma, ugyanakkor sok benne a fehérje. Már egy-két szem úgy eltelít, hogy meg is szûnik tõle a nassolási vágyad.

Szerző Molnár Hédi

Ez a finom sütemény nagyon egyszerűen elkészíthető. A hozzávalókat érdemes nagyobb tételben beszerezni, mert amikor egészséges édességre vágysz, pillanatok alatt összedobhatod. És hogy mi a titka ennek a csodakeksznek?

Naná, hogy a chiamag!

 

Ez az apró magocska hihetetlen mennyiségű vizet képes magába szívni. Testének akár tízszeresét is. Ha mindezt már a gyomorban teszi, egyszerűen elfoglalja a helyet és teltségérzetet okoz. A kekszhez használt turmixitalpornak pedig rendkívül magas a fehérjetartalma, ezáltal elnyújtja az emésztés folyamatát és nem engedi, hogy kiugorjon a vércukorszint.

Az pedig egész biztos, hogy néhány szem kekszet bekapsz és utána hosszú ideig nem leszel éhes!

Citromos-chiamagos álomkeksz

 

Hozzávalók:

  • 5 dkg kókusz liszt
  • 10 dkg vanília ízű turmix italpor (Update1)
  • 1,5  evőkanál kókuszolaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1 tk. Lovel Sweet édesítő
  • 3 evőkanál frissen csavart citromlé
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3/4 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál reszelt bio citromhéj
  • 1 csipet só
  • 1. Egy kisebb edényben keverd össze a kókuszlisztet, a turmixport, a sütőport, a chiamagot és a citromhéjat.

    2. Egy másik edényben keverd simára a tojást, a kókuszolajat és a vanília kivonatot  - legjobb, ha ehhez habverőt használsz. Majd add hozzá a citromlevet és az édesítőt is.

    3. A tojásos alapot dolgozd össze a száraz összetevőkkel, addig gyúrd és nyomkodd, míg sima tésztát nem kapsz. Ha túl sűrű lenne a keksztészta állaga és nem állna össze, adj hozzá 2 evőkanál tejet, ha túl híg, akkor 1 evőkanál kókuszliszttel sűrítsd be. Ha kész, legalább 10 percre tedd hűtőbe a tésztát.

    4. Melegítsd fel a sütőt 200 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    5. Készíts 12 db golyót a masszából, ezeket kicsit lapítsd le és tedd a sütőpapírra, távol egymástól. Süsd 10-12 percig.

    Ha kihűlt, máris fogyaszthatod!

     



     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek