RETRO RÁDIÓ

Se cukor, se liszt: ez a chiamagos-citromos keksz maga a csoda!

Se cukor, se liszt: ez a chiamagos-citromos keksz maga a csoda!
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 11. 30. 21:19

Ez az egyik legfinomabb és legkülönlegesebb diétás keksz. Hihetetlenül alacsony a szénhidráttartalma, ugyanakkor sok benne a fehérje. Már egy-két szem úgy eltelít, hogy meg is szûnik tõle a nassolási vágyad.

Ez a finom sütemény nagyon egyszerűen elkészíthető. A hozzávalókat érdemes nagyobb tételben beszerezni, mert amikor egészséges édességre vágysz, pillanatok alatt összedobhatod. És hogy mi a titka ennek a csodakeksznek?

Naná, hogy a chiamag!

 

Ez az apró magocska hihetetlen mennyiségű vizet képes magába szívni. Testének akár tízszeresét is. Ha mindezt már a gyomorban teszi, egyszerűen elfoglalja a helyet és teltségérzetet okoz. A kekszhez használt turmixitalpornak pedig rendkívül magas a fehérjetartalma, ezáltal elnyújtja az emésztés folyamatát és nem engedi, hogy kiugorjon a vércukorszint.

Az pedig egész biztos, hogy néhány szem kekszet bekapsz és utána hosszú ideig nem leszel éhes!

Citromos-chiamagos álomkeksz

 

Hozzávalók:

  • 5 dkg kókusz liszt
  • 10 dkg vanília ízű turmix italpor (Update1)
  • 1,5  evőkanál kókuszolaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1 tk. Lovel Sweet édesítő
  • 3 evőkanál frissen csavart citromlé
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3/4 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál reszelt bio citromhéj
  • 1 csipet só
  • 1. Egy kisebb edényben keverd össze a kókuszlisztet, a turmixport, a sütőport, a chiamagot és a citromhéjat.

    2. Egy másik edényben keverd simára a tojást, a kókuszolajat és a vanília kivonatot  - legjobb, ha ehhez habverőt használsz. Majd add hozzá a citromlevet és az édesítőt is.

    3. A tojásos alapot dolgozd össze a száraz összetevőkkel, addig gyúrd és nyomkodd, míg sima tésztát nem kapsz. Ha túl sűrű lenne a keksztészta állaga és nem állna össze, adj hozzá 2 evőkanál tejet, ha túl híg, akkor 1 evőkanál kókuszliszttel sűrítsd be. Ha kész, legalább 10 percre tedd hűtőbe a tésztát.

    4. Melegítsd fel a sütőt 200 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    5. Készíts 12 db golyót a masszából, ezeket kicsit lapítsd le és tedd a sütőpapírra, távol egymástól. Süsd 10-12 percig.

    Ha kihűlt, máris fogyaszthatod!

     



     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.