tóth gabi
Karfiol és sajt alkot ragyogó párost ebben a receptben. Eheted reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár ebédre vagy vacsorára is tartalmas, egészséges ételként szolgál.
Glutén-, és cukormentes, alacsony szénhidrát tartalmú, vegetáriánus étel.
HOZZÁVALÓK:
1. Forrósítsd fel a gofrisütőt.
2. Állítsd össze a tésztát a hozzávalókból.
3. Mérj ¼ csészényi tésztát a felforrósított formába, és süsd 4-6 percig. 4 perc után ellenőrizd: ha még ragad, maradjon tovább. Kb. 6 gofrit kapsz.
4. Ha nem sütöd ki mindet, a maradékot tedd hűtőbe.
Tipp:
A tésztája sokkal sűrűbb, mint a palacsintáé, ezért ha nincs gofrisütőd, megpróbálhatod elkészíteni normál sütőben: 190 Celsius fokon süsd, közben többször pillants rá!
A kisütött gofrit megszórhatod friss petrezselyemmel, szárított paradicsommal, reszelt parmezánnal. Akár megkenheted tejföllel is, vagy önthetsz rá paradicsom szószt. Sonkával nagyon finom.