Létrehozva: 2016.11.12.

Õrület: így lett diétás a gofri! Semmi liszt sincs benne

Karfiol és sajt alkot ragyogó párost ebben a receptben. Eheted reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár ebédre vagy vacsorára is tartalmas, egészséges ételként szolgál.

Glutén-, és cukormentes, alacsony szénhidrát tartalmú, vegetáriánus étel.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csésze nyers, reszelt (darált) karfiol
  • 1 csésze reszelt mozzarella sajt (cheddar is jó)
  • 1/3 csésze reszelt parmezán sajt
  • 2 tojás
  • 1 ek.  tört fokhagyma
  • 1 tk. reszelt vöröshagyma
  • ½ tk. őrölt bors
  • 1 ek. metélőhagyma (aprított)
  • friss petrezselyem, apróra vágva (opcionális)
  • szárított paradicsom (opcionális)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Forrósítsd fel a gofrisütőt.

    2. Állítsd össze a tésztát a hozzávalókból.

    3. Mérj ¼ csészényi tésztát a felforrósított formába, és süsd 4-6 percig. 4 perc után ellenőrizd: ha még ragad, maradjon tovább. Kb. 6 gofrit kapsz.

    4. Ha nem sütöd ki mindet, a maradékot tedd hűtőbe.

    Tipp:

    A tésztája sokkal sűrűbb, mint a palacsintáé, ezért ha nincs gofrisütőd, megpróbálhatod elkészíteni normál sütőben: 190 Celsius fokon süsd, közben többször pillants rá!

    A kisütött gofrit megszórhatod friss petrezselyemmel, szárított paradicsommal, reszelt parmezánnal. Akár megkenheted tejföllel is,  vagy önthetsz rá paradicsom szószt. Sonkával nagyon finom.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek