RETRO RÁDIÓ

Õrület: így lett diétás a gofri! Semmi liszt sincs benne

Õrület: így lett diétás a gofri! Semmi liszt sincs benne
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 11. 12. 09:54

Karfiol és sajt alkot ragyogó párost ebben a receptben. Eheted reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár ebédre vagy vacsorára is tartalmas, egészséges ételként szolgál.

Glutén-, és cukormentes, alacsony szénhidrát tartalmú, vegetáriánus étel.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csésze nyers, reszelt (darált) karfiol
  • 1 csésze reszelt mozzarella sajt (cheddar is jó)
  • 1/3 csésze reszelt parmezán sajt
  • 2 tojás
  • 1 ek.  tört fokhagyma
  • 1 tk. reszelt vöröshagyma
  • ½ tk. őrölt bors
  • 1 ek. metélőhagyma (aprított)
  • friss petrezselyem, apróra vágva (opcionális)
  • szárított paradicsom (opcionális)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Forrósítsd fel a gofrisütőt.

    2. Állítsd össze a tésztát a hozzávalókból.

    3. Mérj ¼ csészényi tésztát a felforrósított formába, és süsd 4-6 percig. 4 perc után ellenőrizd: ha még ragad, maradjon tovább. Kb. 6 gofrit kapsz.

    4. Ha nem sütöd ki mindet, a maradékot tedd hűtőbe.

    Tipp:

    A tésztája sokkal sűrűbb, mint a palacsintáé, ezért ha nincs gofrisütőd, megpróbálhatod elkészíteni normál sütőben: 190 Celsius fokon süsd, közben többször pillants rá!

    A kisütött gofrit megszórhatod friss petrezselyemmel, szárított paradicsommal, reszelt parmezánnal. Akár megkenheted tejföllel is,  vagy önthetsz rá paradicsom szószt. Sonkával nagyon finom.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.