kulcsár edina
A '60-as-'70-es évek legmenõbb desszertje most egészséges változatban tér vissza. Így most már büntetlenül majszolhatják a diétázók is ezt a máig népszerû retró-süteményt.
Rengeteg divatos és újszerű diétás desszert-csodával találkozhatsz, manapság. De hála a kísérletező kedvű Norbi tábornak, a jól ismert klasszikus recepteknek is van már egészséges alternatívája!
Édességben mindenképpen nyerő, ha valami csokis! Ebben most sem lesz hiány!
Ez a klasszikus süti a gyerekkorodat idézi! Készítsd el most diétás változatban, liszt nélkül is!
Hozzávalók:
A tésztához:
A habhoz:
Így készítsd el:
1. A tészta hozzávalóit jól keverd el, majd öntsd vajjal kikent formába
2. Süsd 10 percig 180 fokon, majd vedd le a hőmérsékletet 150 fokra és további 10 percig hagyd bent a sütőben.
3. Közben gőz felett verd fel a habot az édesítővel, kend rá a megsült tésztára, és tedd vissza a sütőbe 10 percig szárítani.
4. A csokikrémhez keverj kb. 200 g fehérjeporba kakaóport, édesítőt, kevés vajat és lazítsd kevés forró vízzel. Ezzel a mázzl kend meg a kihűlt sütit.
(Forrás: Éva Kisné Gáspár, Facebook)