RETRO RÁDIÓ

Megújult a gyerekkori kedvenc: Négerkocka egészségesen, cukor nélkül

Megújult a gyerekkori kedvenc: Négerkocka egészségesen, cukor nélkül
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 11. 16. 14:45

A '60-as-'70-es évek legmenõbb desszertje most egészséges változatban tér vissza. Így most már büntetlenül majszolhatják a diétázók is ezt a máig népszerû retró-süteményt.

Rengeteg divatos és újszerű diétás desszert-csodával találkozhatsz, manapság. De hála a kísérletező kedvű Norbi tábornak, a jól ismert klasszikus recepteknek is van már egészséges alternatívája!

 

Édességben mindenképpen nyerő, ha valami csokis! Ebben most sem lesz hiány!

Ez a klasszikus süti a gyerekkorodat idézi! Készítsd el most diétás változatban, liszt nélkül is!

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 tojássárgája + 1 egész tojás
  • 4 ek. őrölt mogyoró vagy mandula
  • 4 ek. őrölt kókuszreszelék
  • 1 ek. mogyoróvaj
  • 1 ek. cukormentes lekvár
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. U1 Zero cukor vagy ízlés szerinti édesítő
  • A habhoz:

    • 5 tojásfehérje
    • Ízlés szerint édesítő

    Így készítsd el:

    1. A tészta hozzávalóit jól keverd el, majd öntsd vajjal kikent formába

    2. Süsd 10 percig 180 fokon, majd vedd le a hőmérsékletet 150 fokra és  további 10 percig hagyd bent a sütőben.

    3. Közben gőz felett verd fel a habot az édesítővel, kend rá a megsült tésztára, és tedd vissza a sütőbe 10 percig szárítani.

    4. A csokikrémhez keverj kb. 200 g fehérjeporba kakaóport, édesítőt, kevés vajat és lazítsd kevés forró vízzel. Ezzel a mázzl kend meg a kihűlt sütit. 

     

    (Forrás: Éva Kisné Gáspár, Facebook)

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.