Létrehozva: 2016.11.16.

Megújult a gyerekkori kedvenc: Négerkocka egészségesen, cukor nélkül

A '60-as-'70-es évek legmenõbb desszertje most egészséges változatban tér vissza. Így most már büntetlenül majszolhatják a diétázók is ezt a máig népszerû retró-süteményt.

Rengeteg divatos és újszerű diétás desszert-csodával találkozhatsz, manapság. De hála a kísérletező kedvű Norbi tábornak, a jól ismert klasszikus recepteknek is van már egészséges alternatívája!

 

Édességben mindenképpen nyerő, ha valami csokis! Ebben most sem lesz hiány!

Ez a klasszikus süti a gyerekkorodat idézi! Készítsd el most diétás változatban, liszt nélkül is!

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 tojássárgája + 1 egész tojás
  • 4 ek. őrölt mogyoró vagy mandula
  • 4 ek. őrölt kókuszreszelék
  • 1 ek. mogyoróvaj
  • 1 ek. cukormentes lekvár
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. U1 Zero cukor vagy ízlés szerinti édesítő
  • A habhoz:

    • 5 tojásfehérje
    • Ízlés szerint édesítő

    Így készítsd el:

    1. A tészta hozzávalóit jól keverd el, majd öntsd vajjal kikent formába

    2. Süsd 10 percig 180 fokon, majd vedd le a hőmérsékletet 150 fokra és  további 10 percig hagyd bent a sütőben.

    3. Közben gőz felett verd fel a habot az édesítővel, kend rá a megsült tésztára, és tedd vissza a sütőbe 10 percig szárítani.

    4. A csokikrémhez keverj kb. 200 g fehérjeporba kakaóport, édesítőt, kevés vajat és lazítsd kevés forró vízzel. Ezzel a mázzl kend meg a kihűlt sütit. 

     

    (Forrás: Éva Kisné Gáspár, Facebook)

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek