tóth gabi
Szeretnél valami egészséges, mégis isteni finom nasit csipegetni? Próbáld ki ezt a mennyei brokkoli krokettet! Ebbõl nyugodtan csemegézhetsz, minden morzsája abszolút diétás!
Még mindig nem eléggé népszerű köret a brokkoli, pedig a zöldségek közül magasan a legtöbb vitamint és egészséges ásványi anyagot tartalmazza. Sokak számára a megjelenése nem elég bizalomgerjesztő, míg másokat jellegzetes illata zavarja. Mi azonban szakítva minden korábbi hagyománnyal teljesen megreformáltuk a brokkolit.
Nyűgözd le a családot ezzel az egészséges, mégis ínycsiklandó recepttel!
Hozzávalók:
Így készítheted el:
1. A rózsákra szedett brokkolit tedd lobogó forró vízbe, egy percig főzd, majd hideg vízzel öblítsd le, hagyd lecsöpögni.
2. A megszikkadt brokkolit zöldségaprítóban morzsalékosítsd, majd egy nagyobb edényben dolgozd össze a tojással, a finomra vágott vöröshagymával, a reszelt cheddar sajttal, a zsemlemorzsával, a sóval, a borssal és a petrezselyemmel. Az így kapott masszát legalább egy órára tedd a hűtőbe.
3. Ha már eléggé megkötött a massza, sodorj 2-3 cm vastag hengereket belőle. Ezeket pedig vágd egyforma hosszúságú darabokra. A rudacskákat sorakoztasd kiolajozott tepsire.
4. Mehet a 170 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 20-25 perc alatt ropogósra sülnek a sajtos brokkolifalatkák. Akkor jó, ha a tetejük már aranybarna.
5. Frissen, melegen kínálhatod is! Kívül ropogós, belül a belseje lágy a benne lévő sok sajt miatt, szinte elomlik a szádban! Ketchuppal, majonézzel, vagy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal imádni fogja a család minden tagja!
Nemcsak finom, de vigyáz az alakodra is, ez a nasi nem hizlal!