RETRO RÁDIÓ

Fergeteges nasi, ami felpörgeti a fogyást: csokis gránátalma-roppancs

Fergeteges nasi, ami felpörgeti a fogyást: csokis gránátalma-roppancs
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 11. 15. 09:36

Valami finomságra vágysz, de olyanra, ami nem borítja fel a diétádat, és lehetõleg még egészséges is? Készíts csokis gránátalma-roppancsot: az íze egyszerûen fenséges, és egy nagy adag antioxidáns hatású vegyülettel pörgeti fel a szervezetedet.

A jó minőségű, legalább 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé nemcsak ízbomba, de rengeteg antioxidáns hatású vegyületet is tartalmaz, amelyek számos betegség ellen védelmet nyújthatnak, sőt, az idő előtti öregedés jeleitől is védenek. A gránátalma szintén kiváló antioxidáns-forrás, a durva, kristályos tengeri só pedig kiemeli a gyümölcs és a csoki ízét, és pikánsabbá teszi az összhatást.

Csokis gránátalma-roppancs

Hozzávalók:

  • 2,5 csésze gránátalma-mag
  • 15 dkg minőségi étcsokoládé, megolvasztva
  • 1 teáskanál durva tengeri só
  • Így készítsd el:

    1. Olvaszd fel a csokoládét és töltsd nylonzacskóba. A zacskó egyik csücskéből nagyon picit vágj le.

    2. Egy muffintepsibe tegyél muffinpapírokat, majd a papírokba tegyél kevés gránátalma-magot.

    3. A nyomózsákból nyomj a magokra kevés csokoládét, majd jöjjenek újra a magok, és újra a csokoládé. Amikor elérsz a muffinpapír feléig, hagyd abba a rétegzést, legfelülre gránátalmamagok-kerüljenek.

    4. Ha kedveled az izgalmas ízeket, a végén szórd meg a roppancsokat egy pici tengeri sóval.

    5. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, majd amikor kiveszed onnan, azonnal tálald.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.