tóth gabi
Valami finomságra vágysz, de olyanra, ami nem borítja fel a diétádat, és lehetõleg még egészséges is? Készíts csokis gránátalma-roppancsot: az íze egyszerûen fenséges, és egy nagy adag antioxidáns hatású vegyülettel pörgeti fel a szervezetedet.
A jó minőségű, legalább 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé nemcsak ízbomba, de rengeteg antioxidáns hatású vegyületet is tartalmaz, amelyek számos betegség ellen védelmet nyújthatnak, sőt, az idő előtti öregedés jeleitől is védenek. A gránátalma szintén kiváló antioxidáns-forrás, a durva, kristályos tengeri só pedig kiemeli a gyümölcs és a csoki ízét, és pikánsabbá teszi az összhatást.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Olvaszd fel a csokoládét és töltsd nylonzacskóba. A zacskó egyik csücskéből nagyon picit vágj le.
2. Egy muffintepsibe tegyél muffinpapírokat, majd a papírokba tegyél kevés gránátalma-magot.
3. A nyomózsákból nyomj a magokra kevés csokoládét, majd jöjjenek újra a magok, és újra a csokoládé. Amikor elérsz a muffinpapír feléig, hagyd abba a rétegzést, legfelülre gránátalmamagok-kerüljenek.
4. Ha kedveled az izgalmas ízeket, a végén szórd meg a roppancsokat egy pici tengeri sóval.
5. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, majd amikor kiveszed onnan, azonnal tálald.