tóth gabi
Alacsony szénhidráttartalmú, diétás finomság, amit akár köretként is tálalhatsz. Ha vigyázol az alakodra, érdemes kiváltanod vele a hizlaló krumplipürét.
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffinsütőt.
2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfiolt és a fokhagymát, és közepes lángon gőzöld 7-10 percig, míg meg nem puhul.
3. Jól csepegtesd le, és (a fokhagymával együtt) tedd egy konyhai robotba.
4. Pürésítsd, majd töltsd át egy nagy tálba.
5. Kavard bele a tejfölt, sajtot, petrezselymet, sót, borsot, majd a 2 tojást is. Dolgozd simára.
6. Egy másik tálban verd keményre a tojásfehérjéket. Óvatosan öntsd a karfiolos keverékhez, és könnyedén kavard össze.
7. Töltsd az előkészített muffin formába, egyenletesen elosztva a mélyedésekben, és told a sütőbe 18-22 percre. Ha aranysárga, szilárd és felemelkedett, akkor kész. Azonnal tálald.