Létrehozva: 2016.10.23.

Sajtos karfiolpogácsa lett a diétázók őszi kedvence

Alacsony szénhidráttartalmú, diétás finomság, amit akár köretként is tálalhatsz. Ha vigyázol az alakodra, érdemes kiváltanod vele a hizlaló krumplipürét.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/3 csésze tejföl
  • 12 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1 ek szárított petrezselyem
  • ¾ tk só
  • ¼ tk bors
  • 2 nagy tojás
  • 2 tojás fehérje
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffinsütőt.

    2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfiolt és a fokhagymát, és közepes lángon gőzöld 7-10 percig, míg meg nem puhul.

    3. Jól csepegtesd le, és (a fokhagymával együtt) tedd egy konyhai robotba.

    4. Pürésítsd, majd töltsd át egy nagy tálba.

    5. Kavard bele a tejfölt, sajtot, petrezselymet, sót, borsot, majd a 2 tojást is. Dolgozd simára.

    6. Egy másik tálban verd keményre a tojásfehérjéket. Óvatosan öntsd a karfiolos keverékhez, és könnyedén kavard össze.

    7. Töltsd az előkészített muffin formába, egyenletesen elosztva a mélyedésekben, és told a sütőbe 18-22 percre. Ha aranysárga, szilárd és felemelkedett, akkor kész. Azonnal tálald.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek