RETRO RÁDIÓ

Sajtos karfiolpogácsa lett a diétázók őszi kedvence

Sajtos karfiolpogácsa lett a diétázók őszi kedvence
Rózsa DIa
Szerző
Rózsa DIa
Létrehozva2016. 10. 23. 22:15

Alacsony szénhidráttartalmú, diétás finomság, amit akár köretként is tálalhatsz. Ha vigyázol az alakodra, érdemes kiváltanod vele a hizlaló krumplipürét.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/3 csésze tejföl
  • 12 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1 ek szárított petrezselyem
  • ¾ tk só
  • ¼ tk bors
  • 2 nagy tojás
  • 2 tojás fehérje
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffinsütőt.

    2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfiolt és a fokhagymát, és közepes lángon gőzöld 7-10 percig, míg meg nem puhul.

    3. Jól csepegtesd le, és (a fokhagymával együtt) tedd egy konyhai robotba.

    4. Pürésítsd, majd töltsd át egy nagy tálba.

    5. Kavard bele a tejfölt, sajtot, petrezselymet, sót, borsot, majd a 2 tojást is. Dolgozd simára.

    6. Egy másik tálban verd keményre a tojásfehérjéket. Óvatosan öntsd a karfiolos keverékhez, és könnyedén kavard össze.

    7. Töltsd az előkészített muffin formába, egyenletesen elosztva a mélyedésekben, és told a sütőbe 18-22 percre. Ha aranysárga, szilárd és felemelkedett, akkor kész. Azonnal tálald.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.