tóth gabi
A szénhidrátszegény, de fehérjében gazdag, zsírégetõ reggelik királya kétségtelenül a tojás. Készítsd el így és biztosan nem fogod megunni!
A tojás valóságos tápanyagbomba reggelire: vitaminok és ásványi anyagok tárháza, ráadásul a fehérjetartalma egész délig jóllakat. A vércukorszinted nem fog tőle hintázni, így nem kívánod meg a finomított szénhidrátokban és cukorban gazdag péksüteményeket. Ez a színes, zamatos, a szervezetedet minden jóval ellátó tojásétel garantáltan feldobja majd a reggeleket.
1. A spenótod tedd lobogó forró vízbe, amikor összezuhan, azonnal szűrd le. Dobj rá egy kis vajat vagy locsold be kevés olívával.
2. Egy közepes lábasban forralj vizet, add hozzá az ecetet és a sót, majd vedd takarékra a lángot. Törd fel egyenként a tojásokat, és finoman csúsztasd bele a belsejüket a vízbe. Az edényt kétszer-háromszor megrázogatva lefedve főzd addig a tojásokat, amíg a fehérje teljesen megköt.
3. Mindegyik fél zsemlére kanalazz egy keveset a spenótból.
4. A tojásokat lyukacsos szedőkanállal emeld ki a vízből majd csepegtetés után mehetnek a spenót mellé a zsömlére. Jöhet a majonéz és a frissen őrölt bors!
Jó étvágyat!