RETRO RÁDIÓ

Íme, életed legistenibb csokitortája - cukor- és lisztmentesen

Íme, életed legistenibb csokitortája - cukor- és lisztmentesen
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 10. 03. 20:25

Keresve sem találhatsz mennyeibbet ennél a csodasütinél. És az alacsony szénhidrát csak hab a tortán!

Mit szólnál egy lágyan omló, édes, csokoládés desszerthez, mely igazi ízbomba, mégsem okoz bűntudatot? Ha szereted a csokit, szereted a süteményeket, de mégis elkerülnéd a fehér lisztet és a cukrot, akkor ezt a tortát neked találták ki! Fantasztikus csemege, nulla bűntudat.

Isteni csokitorta cukor és liszt nélkül

 

Hozzávalók

A tésztához

  • 37 dkg mandulaliszt
  • 12  dkg Zero Calories édesítőszer
  • 8 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 4 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 7 evőkanál keserű kakaópor
  • 20 dkg vaj
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  •  

    A krémhez

  • 2 dl tejszín
  • 250 g natúr krémsajt
  • 2 evőkanál Zero Calories édesítőszer (a krémhez ne használj folyékonyat!)
  • 3 zselatinlap vagy 5 gramm zselatinpor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • Így készítsd el:

    1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra.

    2. Béleld ki a tortaforma alját sütőpapírral, oldalát pedig kend ki vajjal.

    3. Keverd össze a tészta száraz összetevőit, majd keverd habosra a tojást és a vajat, add hozzá a tejet és szitáld bele a száraz összetevőket. Keverd addig, amíg homogén tésztát nem kapsz.

    4. 25-30 percig süsd a tésztát, figyelj rá, hogy ne süsd túl! Nagyjából 20 perc után nézz rá többször, figyeld, hogy mennyire sült meg, akkor lesz jó az eredmény, ha már nem lágy a közepe, de még inkább kissé puha az állaga.

    5. Hagyd a tortát teljesen kihűlni.

    6. Keverd össze a krém hozzávalóit a zselatin kivételével, annyira keverd habosra, amíg már egy szinte szilárd halmazállapotot kapsz.

    7. Oldd fel kevés vízben a csomagolás használati utasításának megfelelően a zselatint, majd add hozzá a kikevert, tejszínes krémhez és keverd el egyenletesre.

    8. Vágd a piskótalapot két részre, kend meg a középső szintet, a tetejét és az oldalát is a krémmel, majd tedd a hűtőbe, amíg megdermed.

    9. Különböző gyümölcsökkel tovább dúsíthatod az ízorgiát, különösen jól áll ennek az ízvilágnak, ha málnát vagy áfonyát használsz hozzá.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.