RETRO RÁDIÓ

Felrobbantotta a netet a liszt nélküli tészta: Zéró szénhidrát!

Felrobbantotta a netet a liszt nélküli tészta: Zéró szénhidrát!
Sz. K.
Szerző
Sz. K.
Létrehozva2016. 10. 25. 13:26

Csupán két alapanyag kell hozzá, az íze pedig garantáltan leveri a sima tésztáét! Próbáld ki, és ezentúl csak ilyen tésztát készítesz, ha kilóidtól szabadulnál!

Egyszerűen imádod a tésztát, de a diétád miatt sajnos ki kell hagynod az étrendedből? Akkor most figyelj, mert ezzel a recepttel olyan házi fettuccine-t készíthetsz mozzarellából és tojássárgájából, hogy elámulsz tőle, ráadásul a fogyókúrádba is abszolút beépítheted! Egyedül az időzítésre kell odafigyelned, mutatjuk, hogyan:

Liszt nélküli tészta

Hozzávalók:

  • 112 g reszelt mozzarella sajt
  • 1 tojássárgája
  • Így készítheted el:

    1. Tedd a mikróba a sajtot másfél percre, és 1200 watton hagyd olvadni.

    2. Várj 30 másodpercet, hogy kihűljön, majd add hozzá a tojássárgáját.

    3. Egy műanyag spatulával alaposan keverd össze a két komponenst, fontos, hogy teljesen elegyedjenek.

    4. Ezután tedd vissza a mikróba az egészet 10-15 másodpercre.

    5. Teríts ki sütőpapírt, és egy pár csepp olajat oszlass el rajta, hogy ne ragadjon rá a sajt.

    6. Mehet rá a diétás tészta! Sodrófa segítségével nyújtsd ki kb 0,5 cm vastagra.

    7. A kinyújtott tésztát szeleteld fel, majd tedd a hűtőbe 4 órát szikkadni.

    8. Ha megvan, forralj vizet, és főzd a 1 percig a szénhidrátmentes tésztádat.

    9.  Szűrd le, és azonnal öblítsd át hideg vízzel, hogy ne ragadjon össze.

    10. Tálald akár hússal, akár tejszínes mártással, mindegyikhez tökéletes alap lehet!

    FONTOS!

    Ha már a tészta szénhidráttartalmát lenyomtad, ügyelj arra is, hogy a szósszal ne növeld! Sajtot viszont bátran tehetsz a fogásra.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.