tóth gabi
Ez az alacsony szénhidráttartalmú tészta nem csak pizzához, hanem hamburger vagy szendvics készítéséhez is kiváló, sõt remekül használhatod tortilla helyett is.
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ:
TETEJÉRE:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd elő a sütőt 150 Celsius-fokra. Bélelj és olajozz ki egy tepsit sütőpapírral. Válaszd szét a tojássárgájákat a fehérjéktől.
2. Egy tálban magas fordulaton verd kemény habbá a fehérjéket a majonézzel.
3. Egy másikban keverd jól el a sárgájákat a sajtkrémmel, fokhagymával és a választásod szerinti fűszerekkel.
4. A felvert tojásfehérjéket óvatosan, hogy ne törjön össze, add a sárgájákhoz.
5. A bélelt, kiolajozott tepsire pottyants a tésztából hat halmot, és simítsd el bő egy centiméter vastagra. Süsd 25 percig, vagy míg arany barna nem lesz. Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni.
A PIZZA FELTÉT ELKÉSZÍTÉSE
1. Öntsd a választott szószt a kihűlt tészta tetejére, szórd meg parmezánnal, pakold rá a kedvenc feltétedet.
2. Told vissza a sütőbe, és forrósítsd át. Akkor lesz kész, amikor a sajt is megolvadt.