RETRO RÁDIÓ

Felhőpizza a diétázók kedvenc vacsorája

Felhőpizza a diétázók kedvenc vacsorája
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 10. 11. 18:24

Ez az alacsony szénhidráttartalmú tészta nem csak pizzához, hanem hamburger vagy szendvics készítéséhez is kiváló, sõt remekül használhatod tortilla helyett is.

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ:

  • 3 tojás, elválasztva
  • 9 dkg sajtkrém
  • 1/8 tk majonéz
  • 1 tk reszelt fokhagyma
  • ½ tk vágott, szárított metélőhagyma (snidling)
  • friss oregano, bazsalikom vagy más fűszernövény, ízlés szerint

  • TETEJÉRE:

  • Szósz (pesto vagy bazsalikomos paradicsom szósz)
  • Mozzarella sajt (a kecskesajt is jó hozzá)
  • Választható még: rák, csirke, kolbász, sonka, olívabogyó, vagy ami eszedbe jut.

  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 150 Celsius-fokra. Bélelj és olajozz ki egy tepsit sütőpapírral. Válaszd szét a tojássárgájákat a fehérjéktől.
    2. Egy tálban magas fordulaton verd kemény habbá a fehérjéket a majonézzel.
    3. Egy másikban keverd jól el a sárgájákat a sajtkrémmel, fokhagymával és a választásod szerinti fűszerekkel.
    4. A felvert tojásfehérjéket óvatosan, hogy ne törjön össze, add a sárgájákhoz.
    5. A bélelt, kiolajozott tepsire pottyants a tésztából hat halmot, és simítsd el bő egy centiméter vastagra. Süsd 25 percig, vagy míg arany barna nem lesz. Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni.


    A PIZZA FELTÉT ELKÉSZÍTÉSE

    1. Öntsd a választott szószt a kihűlt tészta tetejére, szórd meg parmezánnal, pakold rá a kedvenc feltétedet.
    2. Told vissza a sütőbe, és forrósítsd át. Akkor lesz kész, amikor a sajt is megolvadt.
     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.