Létrehozva: 2016.10.30.

Ez a krémes-habos répatorta minden diétázó álma

Végre egy recept, ami megmutatja a répatorta igazi lényegét! Minden morzsája egészséges, tökéletesen beleillik diétába is. Kóstold meg te is ezt az ínycsiklandó desszertet, és örökké a rabja leszel.

Mennyeien néz ki ez a krémes répaporta igaz? Ráadásul abszolút diétás, mivel a tésztája lenmagból készül, ami nemcsak bomba jó zsírégető, de serkenti a bélműködést, így az anyagcserédre is kiváló hatással lesz. Próbáld ki te is, és edd magad karcsúra ezzel az isteni répatortával:

Krémes-habos répatorta

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál őrölt lenmag
  • 2 evőkanál kókuszliszt vagy bármilyen más csökkentett szénhidráttartalmú liszt
  • 1 sárgarépa lereszelve
  • 4 teáskanál Lovely Sweet  édesítő
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 doboz krémsajt
  •  

    Így készítheted el:

    1. Egy tálba keverd össze a tojásokat a tejszínnel. Ezután borítsd bele a reszelt sárgarépát, és alaposan keverd el.

    2. Egy másik tálban keverd össze a lenmagot, a lisztet az édesítőszert, a sütőport és a szegfűszeget.

    3. Öntsd össze a krémmel, és keverd simára.

    4. Ezután vajazd és lisztezd ki a tortaformát, majd mehet bele a tészta. Süsd 25 percig nagyjából 180 fokon.

    5.  Miután picit kihűlt, vágd ketté a piskótát. 

    6. A közepére kenj egy réteg krémsajtot, majd vond be a tetejét is.

    7. Tedd a hűtőbe, és hagyd állni akár egy éjszakán keresztül, hogy másnap hidegen tudd tálalni. 

    8. A tetejét díszítheted dióval vagy akár néhány szem friss áfonyával vagy dióval is

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek