RETRO RÁDIÓ

Ez a krémes-habos répatorta minden diétázó álma

Ez a krémes-habos répatorta minden diétázó álma
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 10. 30. 16:12

Végre egy recept, ami megmutatja a répatorta igazi lényegét! Minden morzsája egészséges, tökéletesen beleillik diétába is. Kóstold meg te is ezt az ínycsiklandó desszertet, és örökké a rabja leszel.

Mennyeien néz ki ez a krémes répaporta igaz? Ráadásul abszolút diétás, mivel a tésztája lenmagból készül, ami nemcsak bomba jó zsírégető, de serkenti a bélműködést, így az anyagcserédre is kiváló hatással lesz. Próbáld ki te is, és edd magad karcsúra ezzel az isteni répatortával:

Krémes-habos répatorta

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál őrölt lenmag
  • 2 evőkanál kókuszliszt vagy bármilyen más csökkentett szénhidráttartalmú liszt
  • 1 sárgarépa lereszelve
  • 4 teáskanál Lovely Sweet  édesítő
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 doboz krémsajt
  •  

    Így készítheted el:

    1. Egy tálba keverd össze a tojásokat a tejszínnel. Ezután borítsd bele a reszelt sárgarépát, és alaposan keverd el.

    2. Egy másik tálban keverd össze a lenmagot, a lisztet az édesítőszert, a sütőport és a szegfűszeget.

    3. Öntsd össze a krémmel, és keverd simára.

    4. Ezután vajazd és lisztezd ki a tortaformát, majd mehet bele a tészta. Süsd 25 percig nagyjából 180 fokon.

    5.  Miután picit kihűlt, vágd ketté a piskótát. 

    6. A közepére kenj egy réteg krémsajtot, majd vond be a tetejét is.

    7. Tedd a hűtőbe, és hagyd állni akár egy éjszakán keresztül, hogy másnap hidegen tudd tálalni. 

    8. A tetejét díszítheted dióval vagy akár néhány szem friss áfonyával vagy dióval is

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.