tóth gabi
Egyszerre krémes és csokis, a tésztája valósággal elolvad a szádban! Így lehetne jellemezni ezt a szuper karcsúsító édességet, mi pedig most azt is megmutatjuk, hogyan készítheted el. Próbáld ki még ma!
Nem igaz, hogy le kell mondanod a finomságokról, ha súlycsökkentő diétát tartasz. Étrendedbe beleférhetnek a sütemények is, ha alacsony szénhidráttartalmú alapanyagokból, főleg pedig cukor nélkül készíted. Ez a duplán csokis muffin biztosan elvarázsol, bátran ehetsz belőle többet is!
Hozzávalók:
Muffinhoz:
Csokimázhoz:
Így készítheted el:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
2. Egy tálban keverd simára a tojásokat a kókuszolajjal. Folyamatos kevergetés mellett add hozzá a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat, a vaníliát és az eritritet, így már egy masszív tésztát kapsz.
2. Felezd el az étcsokit. Az egyik felét tördeld apróra, és keverd a tésztához, a másik felét tedd félre a krémhez.
3. A muffinsütő mélyedéseit kend át kókuszolajjal és hintsd meg kókuszliszttel, majd 2/3-ig töltsd meg tésztával. (Használhatsz muffinpapírokat is, úgy nem kell vacakolnod a kenegetéssel.)
4. Mehet a sütőbe a muffin! Kb. 20 perc alatt készül el. Akkor jó, ha megnyomod, és szivacsos a teteje. Hagyd kihűlni.
5. Az étcsoki másik felét vízgőz fölött olvaszd fel.
6. Keverd össze a tejszínt, az édesítőt és a 2 evőkanál vajat az olvasztott csokival.
7. Hagyd egy picit hűlni, míg nem kezd el besűrűsödni. Ha úgy érzed, hogy már eléggé krémes, kend meg a muffinok tetejét, és kész is.