RETRO RÁDIÓ

Beindultak a diétázók: karfiolból készül a mennyei galuska

Beindultak a diétázók: karfiolból készül a mennyei galuska
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 10. 27. 19:35

Gabonamentes, alacsony szénhidráttartalmú diétás finomság, sütõben sütve. Kívül ropogós, belül puha és könnyû. Fokhagymás, fûszeres vajban megforgatva ellenállhatatlanul finom!

Ez az egyszerű galuska a család kedvence lesz. Szerencsére előre elkészítheted, és lefagyaszthatsz jókora adagot belőle. Sütőlapon tedd a mélyhűtőbe, és amikor már kemény, rakd zárható hűtőzacskóba. Felhasználás előtt helyezd a normál hűtő részbe, és hagyd kiolvadni. Tálaláshoz fokhagymás, fűszeres vajban melegítsd meg.

HOZZÁVALÓK:

  • 1-2 nagyobb csicsóka, pucolva kockára vágva
  • 1 fej karfiol (kb 4 csésze karfiol rózsa)
  • 2 ek Norbi liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • ½ csésze finomra reszelt parmezán sajt
  • 1 tk tengeri só
  • 1 ek olíva olaj
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Főzd meg a csicsókát, és törd össze egy villával.

    2. Szedd rózsáira a karfiolt, és gőzöld nagyon puhára (kb. 25 perc). Tedd szűrőbe lecsepegni.

    3. Konyhai robot gépben daráld finomra a parmezánt. (Készen is kapható).

    4. Tedd krumplinyomóba a karfiolt, és gyengéden távolítsd el belőle a nedvességet. Vigyázz, a karfiolt ne nyomd át rajta!

    5. A vízmentes karfiolt és a csicsókát helyezd egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a tojás sárgáját, a sót és a reszelt parmezánt, dolgozd jól össze. Öntsd hozzá a lisztet is, és folytasd a műveletet addig, míg összeáll a tészta.

    6. Bélelj ki 3 sütőlapot sütőpapírral. Olajozd meg olíva olajjal egy ecset segítségével.

    7. Szedd a karfiolos-keveréket egy műanyag zacskóba. Vágd le a zacskó egyik csücskét bő 1 cm szélességben.

    8. Nyomd ki a galuska tésztát a kívánt méretben (kb.3 cm) a kiolajozott sütőpapírra. Alakíts rendezett sorokat a kis galuskákból.

    9. Egy villa hátulját finoman belenyomva, berovátkolhatod a galuskákat. Ecsettel kend meg a tetejüket olívaolajjal.

    10. Told a sütőbe 30 percre. Minden sütő más, így időnként nézz rájuk. Aranybarna az ideális szín, néhány sötétebb pöttyel. Ha az egész barna, az már égettet jelent. (Ha kész, a tészta másik felét is készítsd el).

    Tipp:

    1. Nagyon ízletes lesz, ha megforgatod egy kis serpenyőben olvasztott fűszeres vajban, és megszórod egy kis sóval, borssal.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.