Létrehozva: 2016.10.27.

Beindultak a diétázók: karfiolból készül a mennyei galuska

Gabonamentes, alacsony szénhidráttartalmú diétás finomság, sütõben sütve. Kívül ropogós, belül puha és könnyû. Fokhagymás, fûszeres vajban megforgatva ellenállhatatlanul finom!

Ez az egyszerű galuska a család kedvence lesz. Szerencsére előre elkészítheted, és lefagyaszthatsz jókora adagot belőle. Sütőlapon tedd a mélyhűtőbe, és amikor már kemény, rakd zárható hűtőzacskóba. Felhasználás előtt helyezd a normál hűtő részbe, és hagyd kiolvadni. Tálaláshoz fokhagymás, fűszeres vajban melegítsd meg.

HOZZÁVALÓK:

  • 1-2 nagyobb csicsóka, pucolva kockára vágva
  • 1 fej karfiol (kb 4 csésze karfiol rózsa)
  • 2 ek Norbi liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • ½ csésze finomra reszelt parmezán sajt
  • 1 tk tengeri só
  • 1 ek olíva olaj
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Főzd meg a csicsókát, és törd össze egy villával.

    2. Szedd rózsáira a karfiolt, és gőzöld nagyon puhára (kb. 25 perc). Tedd szűrőbe lecsepegni.

    3. Konyhai robot gépben daráld finomra a parmezánt. (Készen is kapható).

    4. Tedd krumplinyomóba a karfiolt, és gyengéden távolítsd el belőle a nedvességet. Vigyázz, a karfiolt ne nyomd át rajta!

    5. A vízmentes karfiolt és a csicsókát helyezd egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a tojás sárgáját, a sót és a reszelt parmezánt, dolgozd jól össze. Öntsd hozzá a lisztet is, és folytasd a műveletet addig, míg összeáll a tészta.

    6. Bélelj ki 3 sütőlapot sütőpapírral. Olajozd meg olíva olajjal egy ecset segítségével.

    7. Szedd a karfiolos-keveréket egy műanyag zacskóba. Vágd le a zacskó egyik csücskét bő 1 cm szélességben.

    8. Nyomd ki a galuska tésztát a kívánt méretben (kb.3 cm) a kiolajozott sütőpapírra. Alakíts rendezett sorokat a kis galuskákból.

    9. Egy villa hátulját finoman belenyomva, berovátkolhatod a galuskákat. Ecsettel kend meg a tetejüket olívaolajjal.

    10. Told a sütőbe 30 percre. Minden sütő más, így időnként nézz rájuk. Aranybarna az ideális szín, néhány sötétebb pöttyel. Ha az egész barna, az már égettet jelent. (Ha kész, a tészta másik felét is készítsd el).

    Tipp:

    1. Nagyon ízletes lesz, ha megforgatod egy kis serpenyőben olvasztott fűszeres vajban, és megszórod egy kis sóval, borssal.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Dárdai Bence német magyar fociválogatott

    origo.hu

    Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

    metropol.hu

    Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

    magyarnemzet.hu

    Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó

    ripost.hu

    Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

    origo.hu

    Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

    lakaskultura.hu

    Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

    ripost.hu

    Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

    ripost.hu

    "Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FITTFAZÉK

    Túrókenyér az új őrület, fogyókúrához nincs jobb recept

    YESSS

    Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

    YESSS

    Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

    YESSS

    Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

    YESSS

    Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

    YESSS

    Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

    YESSS

    Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

    YESSS

    Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot