Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2016.10.27.

Beindultak a diétázók: karfiolból készül a mennyei galuska

Gabonamentes, alacsony szénhidráttartalmú diétás finomság, sütõben sütve. Kívül ropogós, belül puha és könnyû. Fokhagymás, fûszeres vajban megforgatva ellenállhatatlanul finom!

Ez az egyszerű galuska a család kedvence lesz. Szerencsére előre elkészítheted, és lefagyaszthatsz jókora adagot belőle. Sütőlapon tedd a mélyhűtőbe, és amikor már kemény, rakd zárható hűtőzacskóba. Felhasználás előtt helyezd a normál hűtő részbe, és hagyd kiolvadni. Tálaláshoz fokhagymás, fűszeres vajban melegítsd meg.

HOZZÁVALÓK:

  • 1-2 nagyobb csicsóka, pucolva kockára vágva
  • 1 fej karfiol (kb 4 csésze karfiol rózsa)
  • 2 ek Norbi liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • ½ csésze finomra reszelt parmezán sajt
  • 1 tk tengeri só
  • 1 ek olíva olaj
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Főzd meg a csicsókát, és törd össze egy villával.

    2. Szedd rózsáira a karfiolt, és gőzöld nagyon puhára (kb. 25 perc). Tedd szűrőbe lecsepegni.

    3. Konyhai robot gépben daráld finomra a parmezánt. (Készen is kapható).

    4. Tedd krumplinyomóba a karfiolt, és gyengéden távolítsd el belőle a nedvességet. Vigyázz, a karfiolt ne nyomd át rajta!

    5. A vízmentes karfiolt és a csicsókát helyezd egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a tojás sárgáját, a sót és a reszelt parmezánt, dolgozd jól össze. Öntsd hozzá a lisztet is, és folytasd a műveletet addig, míg összeáll a tészta.

    6. Bélelj ki 3 sütőlapot sütőpapírral. Olajozd meg olíva olajjal egy ecset segítségével.

    7. Szedd a karfiolos-keveréket egy műanyag zacskóba. Vágd le a zacskó egyik csücskét bő 1 cm szélességben.

    8. Nyomd ki a galuska tésztát a kívánt méretben (kb.3 cm) a kiolajozott sütőpapírra. Alakíts rendezett sorokat a kis galuskákból.

    9. Egy villa hátulját finoman belenyomva, berovátkolhatod a galuskákat. Ecsettel kend meg a tetejüket olívaolajjal.

    10. Told a sütőbe 30 percre. Minden sütő más, így időnként nézz rájuk. Aranybarna az ideális szín, néhány sötétebb pöttyel. Ha az egész barna, az már égettet jelent. (Ha kész, a tészta másik felét is készítsd el).

    Tipp:

    1. Nagyon ízletes lesz, ha megforgatod egy kis serpenyőben olvasztott fűszeres vajban, és megszórod egy kis sóval, borssal.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek