kulcsár edina
Gabonamentes, alacsony szénhidráttartalmú diétás finomság, sütõben sütve. Kívül ropogós, belül puha és könnyû. Fokhagymás, fûszeres vajban megforgatva ellenállhatatlanul finom!
Ez az egyszerű galuska a család kedvence lesz. Szerencsére előre elkészítheted, és lefagyaszthatsz jókora adagot belőle. Sütőlapon tedd a mélyhűtőbe, és amikor már kemény, rakd zárható hűtőzacskóba. Felhasználás előtt helyezd a normál hűtő részbe, és hagyd kiolvadni. Tálaláshoz fokhagymás, fűszeres vajban melegítsd meg.
1. Főzd meg a csicsókát, és törd össze egy villával.
2. Szedd rózsáira a karfiolt, és gőzöld nagyon puhára (kb. 25 perc). Tedd szűrőbe lecsepegni.
3. Konyhai robot gépben daráld finomra a parmezánt. (Készen is kapható).
4. Tedd krumplinyomóba a karfiolt, és gyengéden távolítsd el belőle a nedvességet. Vigyázz, a karfiolt ne nyomd át rajta!
5. A vízmentes karfiolt és a csicsókát helyezd egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a tojás sárgáját, a sót és a reszelt parmezánt, dolgozd jól össze. Öntsd hozzá a lisztet is, és folytasd a műveletet addig, míg összeáll a tészta.
6. Bélelj ki 3 sütőlapot sütőpapírral. Olajozd meg olíva olajjal egy ecset segítségével.
7. Szedd a karfiolos-keveréket egy műanyag zacskóba. Vágd le a zacskó egyik csücskét bő 1 cm szélességben.
8. Nyomd ki a galuska tésztát a kívánt méretben (kb.3 cm) a kiolajozott sütőpapírra. Alakíts rendezett sorokat a kis galuskákból.
9. Egy villa hátulját finoman belenyomva, berovátkolhatod a galuskákat. Ecsettel kend meg a tetejüket olívaolajjal.
10. Told a sütőbe 30 percre. Minden sütő más, így időnként nézz rájuk. Aranybarna az ideális szín, néhány sötétebb pöttyel. Ha az egész barna, az már égettet jelent. (Ha kész, a tészta másik felét is készítsd el).
Tipp:
1. Nagyon ízletes lesz, ha megforgatod egy kis serpenyőben olvasztott fűszeres vajban, és megszórod egy kis sóval, borssal.