tóth gabi
Ez a diétaremek mindent visz: a karfioltorta nemcsak jól néz ki és kívánatos, hanem nagyon finom is! Minimális benne a szénhidrát, ezért biztosan vigyáz az alakodra, nem hizlal.
A karfiol a legkáprázatosabb zöldség: alig tartalmaz szénhidrátot, viszont rengeteg benne a rost. Ideális alapja lehet a hatékony fogyókúráknak! Ráadásul felhasználási módjainak sora végtelen, így igazán változatos fogásokat tudsz belőle készíteni. És ezt eheted bátran, mivel nem hizlal! Könnyen elkészítheted, az egész családod imádni fog érte!
HOZZÁVALÓK
(6 személyre)
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kapcsold be a sütőt 180 Celsius fokra. Szedd közepes méretű virágokra a karfiolt. 5-6 percig főzd sós vízben, nem kell, hogy teljesen megpuhuljon. Szűrd le, hagyd lecsepegni.
2. A torta "tésztájához" pirítsd le a durvára vágott vöröshagymát az olajon, majd forgasd az alapba a rozmaringot. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a tojásokat és a bazsalikomot. Jól verd fel.
3. A lisztet keverd össze a sütőporral, kurkumával, add hozzá a parmezánt, a ½ tk sót, bőkezűen a fekete borsot. Vegyítsd hozzá a tojásos keveréket, és verd simára. Óvatosan forgasd bele a karfiolt.
4. Egy 24cm-es tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és vékonyan kend ki olvasztott vajjal. Szórd bele a szezámmagot. Nyomogasd kissé az oldalához, aljához, hogy beleragadjon. Öntsd bele a karfiolos masszát, a tetejét terítsd be karikára vágott lila hagymával.
5. 170-180 fokon kb 40 perc alatt aranybarnára sül.
Tipp:
Forrón és langyosan is fantasztikus, de másnap, a hűtőből elővéve még finomabb!