Ez a diétaremek mindent visz: a karfioltorta nemcsak jól néz ki és kívánatos, hanem nagyon finom is! Minimális benne a szénhidrát, ezért biztosan vigyáz az alakodra, nem hizlal.
A karfiol a legkáprázatosabb zöldség: alig tartalmaz szénhidrátot, viszont rengeteg benne a rost. Ideális alapja lehet a hatékony fogyókúráknak! Ráadásul felhasználási módjainak sora végtelen, így igazán változatos fogásokat tudsz belőle készíteni. És ezt eheted bátran, mivel nem hizlal! Könnyen elkészítheted, az egész családod imádni fog érte!
Karfioltorta
![]()
HOZZÁVALÓK
(6 személyre)
![]()
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kapcsold be a sütőt 180 Celsius fokra. Szedd közepes méretű virágokra a karfiolt. 5-6 percig főzd sós vízben, nem kell, hogy teljesen megpuhuljon. Szűrd le, hagyd lecsepegni.
2. A torta "tésztájához" pirítsd le a durvára vágott vöröshagymát az olajon, majd forgasd az alapba a rozmaringot. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a tojásokat és a bazsalikomot. Jól verd fel.
3. A lisztet keverd össze a sütőporral, kurkumával, add hozzá a parmezánt, a ½ tk sót, bőkezűen a fekete borsot. Vegyítsd hozzá a tojásos keveréket, és verd simára. Óvatosan forgasd bele a karfiolt.
4. Egy 24cm-es tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és vékonyan kend ki olvasztott vajjal. Szórd bele a szezámmagot. Nyomogasd kissé az oldalához, aljához, hogy beleragadjon. Öntsd bele a karfiolos masszát, a tetejét terítsd be karikára vágott lila hagymával.
5. 170-180 fokon kb 40 perc alatt aranybarnára sül.
![]()
Tipp:
Forrón és langyosan is fantasztikus, de másnap, a hűtőből elővéve még finomabb!
