tóth gabi
Ezt a tiramisut még a legszigorúbb diétát követõk is fogyaszthatják. Cukor és búzaliszt nélkül készül, mégis mennyeien finom.
Ki ne imádná a tiramisut? Szerencsére ebből te is ehetsz, mert ez a recept még a gluténmentes diétába is beilleszthető, ha zabpelyhet fogyaszthatsz.
1. Konyhai robotgépben őröld lisztté a zabpelyhet vagy a diót.
2. Add hozzá a mazsolát és a kávét, és dolgozd össze, míg gombóccá gyúrható nem lesz.
3. Egy kenyérsütő formát bélelj ki sütőpapírral, és a 'gombócot' egyenletesen ellapítva az aljában, készítsd el a süti alapját. Tedd hűtőbe.
1. Konyhai robotgépben őröld lisztté a zabpelyhet
2. Add hozzá a többi hozzávalót, és dolgozd össze a gépben, míg szinte ragadósan össze nem áll.
3. Készíts belőle hosszúkás sütiket (babapiskóta). Olyan hosszúak legyenek, mint a sütőedényed szélessége.
4. Mindkét oldalát szárítsd 1-2 órán át (dehidratáló gépben vagy sütőben, a alacsony hőmérsékleten).
1. Keverd,- és jól dolgozd össze egymással az összes hozzávalót, míg a krém sima és kemény nem lesz, mint egy puding. A folyadékot közben igény szerint adagold hozzá.
2. A krém felét kend a süti alapra.
3. Fektesd rá sűrűn, egymás mellé a babapiskótákat
4. Óvatosan oszd el rajta a krém másik felét.
5. Tedd fagyasztóba legalább 24 órára.
6. Ha kész, gyengéden vedd ki a tiramisut a formából, hintsd meg fekete kakaóporral, és éles késsel vágd szeletekre vagy kockákra.