RETRO RÁDIÓ

Megújult a tiramisu, egészségesebb lett, mint valaha

Megújult a tiramisu, egészségesebb lett, mint valaha
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 09. 23. 13:24

Ezt a tiramisut még a legszigorúbb diétát követõk is fogyaszthatják. Cukor és búzaliszt nélkül készül, mégis mennyeien finom.

Ki ne imádná a tiramisut? Szerencsére ebből te is ehetsz, mert ez a recept még a gluténmentes diétába is beilleszthető, ha zabpelyhet fogyaszthatsz.

HOZZÁVALÓK:

Süti alap:

  • 1 csésze zabpehely vagy dió
  • 1 csésze mazsola
  • 2 ek hidegen ’főzött’ kávé (a frissen őrölt kávét 10-12 órán át hideg vagy szobahőmérsékleten áztasd, majd szűrd le)
  • Babapiskóta:

  • 1 csésze zabpehely
  • 1 csésze datolya
  • 1 csipet só
  • 1 tk vanília kivonat
  •  2 ek hidegen ’főzött’ kávé
  • Vanília krém:

  • 2 csésze makadámia dió vagy dió
  • 2 csésze víz (szükség szerint)
  • ¼ csésze folyékony kókuszolaj
  • 1 ek vanília kivonat
  • 3 tk szójalecitin (a sűrítéshez, de el is hagyható)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Süti alap:

    1. Konyhai robotgépben őröld lisztté a zabpelyhet vagy a diót.

    2. Add hozzá a mazsolát és a kávét, és dolgozd össze, míg gombóccá gyúrható nem lesz.

    3. Egy kenyérsütő formát bélelj ki sütőpapírral, és a 'gombócot' egyenletesen ellapítva az aljában, készítsd el a süti alapját. Tedd hűtőbe.

    A babapiskóta:

    1. Konyhai robotgépben őröld lisztté a zabpelyhet

    2.  Add hozzá a többi hozzávalót, és dolgozd össze a gépben, míg szinte ragadósan össze nem áll.

    3. Készíts belőle hosszúkás sütiket (babapiskóta). Olyan hosszúak legyenek, mint a sütőedényed szélessége.

    4. Mindkét oldalát szárítsd 1-2 órán át (dehidratáló gépben vagy sütőben, a alacsony hőmérsékleten).

    Vanília krém:

    1. Keverd,- és jól dolgozd össze egymással az összes hozzávalót, míg a krém sima és kemény nem lesz, mint egy puding. A folyadékot közben igény szerint adagold hozzá.

    2. A krém felét kend a süti alapra.

    3. Fektesd rá sűrűn, egymás mellé a babapiskótákat

    4. Óvatosan oszd el rajta a krém másik felét.

    5. Tedd fagyasztóba legalább 24 órára.

    6. Ha kész, gyengéden vedd ki a tiramisut a formából, hintsd meg fekete kakaóporral, és éles késsel vágd szeletekre vagy kockákra.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.