Létrehozva: 2016.09.19.

Megújult a cukkinifasírt, ez lesz az ősz diétás kedvence!

Ropogós, aranybarna falatok minimális szénhidráttal! Az õsz legnagyobb durranása, amit nem hagyhatsz ki!

A cukkini az egyik legsokoldalúbb diétás zöldség! Szinte nem tartalmaz szénhidrátot, rosttartalma viszont magas, ráadásul karakteres íz hiányában gyakorlatilag bármivel kombinálható!

Ebben a receptben friss zöldfűszerekkel és fetával párosítottuk ezt a remek zöldséget. Az enyhén sós, omlós feta nem hagyományos fasírt alapanyag, ám ez esetben ez a hozzávaló teszi igazán különlegessé a ropogós finomságot.

Ajánlott rögtön dupla mennyiséget készíteni, mert nagyon kapós!

Fetás cukkinifasírt


Hozzávalók:

  • 15 dkg reszelt cukkini
  • 2 ek kókuszliszt vagy Norbi liszt
  • 10 dkg feta
  • 1 fej hagyma, apróra vágva
  • 2 nagy tojás
  • 1 ek lenmagliszt
  • 1 tk. őrölt majoranna
  • 1 tk. oregano
  • 3/4 tk. bors
  • 1/4 tk só
  • 6 ek. olaj
  • Így készítsd el:

    1. A legyalult cukkinit sózd meg, forgasd át, hagyd egy órát állni. Majd nyomkodj ki belőle annyi nedvességet, amennyit csak tudsz!

    2. Egy tálban keverd össze a lenmag lisztet, kókuszlisztet, fűszereket. Add hozzá az előre lepirított hagymát, a fetát, a tojást, majd végül a cukkinit. Keverd alaposan össze.

    3. Formázz belőle 12-14 kis lepénykét.

    4. Forró zsiradékon süsd pirosra a fasírtokat - oldalanként 3-4 perc.

    5. Itasd le róluk papírtörlővel a zsiradékot és tálald azonnal a ropogós finomságot.

    Fokhagymás-zöldfűszeres tejföllel kínáld!
     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek