tóth gabi
Eszméletlen finom falatkákat készíthetsz édesburgonyából! Szalonnával, hagymával isteni íze lesz. Kapaszkodj meg: ez a finomság egyben diétás is, mutatjuk miért!
Ez a gyors és könnyű étel olyan összetevőket tartalmaz, amiket előre be tudsz szerezni. Állítsd össze a masszát, amikor van rá időd, és az adott pillanatban csak sütnöd kell és máris percek alatt asztalra teheted a finom és egészséges nasit.
Ezt a nasit ugyanis bátran fogyaszthatod, ha diétázol, mivel nem hizlal! Az édesburgonya (Ipomoea batatas) csak a nevében krumpli! Valójában semmi köze a burgonyához, növénytanilag is más családba, a szulákfélékhez tartozik.
Így gumójának beltartalma is alapvetően eltér a klasszikus burgonyáétól! Más összetételű, lassan lebomló szénhidrátokat tartalmaz, így fogyasztása nem emeli meg durván a vércukor szinted! Diétába is beilleszthető!
Az alábbi finomság hozzávalóit kedvedre variálhatod, csak a sajtot ne hagyd ki belőle, mert ez tartja össze a masszát!
1. A megtisztított, felkockázott édesburgonyát főzd puhára, majd törd össze villával.
2. A bacont kockázd fel, az újhagymát vágd karikára.
3. Az egészet keverd össze, fűszerezd ízlés szerint.
4. Készíts a masszából 3 cm széles rudakat, ezeket tedd 30 percre a hűtőszekrénybe. Vágd fel a rudakat falatkákra.
5. Forró olajban süsd aranybarnára.
Fogyaszd steviával édesített kechuppal!