tóth gabi
A kérge finom, ropogós, a tésztája puha, könnyû. A fergeteges diétás kenyér, szeletenként csupán 1g szénhidrátot tartalmaz.
Hogy miért kapta ez a pékáru a lélekkenyér (soul bread) nevet, azt nem sikerült kiderítenünk, de az biztos, hogy nagyon finom. Alacsony szénhidráttartalmú liszt helyett ebben a receptben fehérjeport használunk, ami zéró szénhidráttartalmú, így egy diéta során is bátran megeheted. A sütéshez legjobb a kőedény forma, kis olajjal megspriccelve. A kenyér tésztája könnyű, levegős lesz, sütés után nagyon felemelkedik.
1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Olajozz ki egy 22x 12cm-es kenyérsütő formát.
2. Helyezd a krémsajtot és a vajat egy mikrózható edénybe, és told 1 percre a mikróba.
3. Vedd ki, és bot mixerrel keverd habosra.
4. Add hozzá a tojásokat, pár csepp édesítőt (opcionális), tejszínt, olíva olajat, és verd fel erősen.
5. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat.
6. A szárazakat adagold a krémsajt keverékhez, és fakanállal vagy egy spatulával jól keverd össze. Ennél a lépésnél ne használj bot mixert, mert túl erősen veri föl.
7. A tésztát töltsd át a kiolajozott formába, és 165 Celsius fokon süsd 45 percig, vagy míg arany barnára nem sül. Kihűlés után csomagold műanyag fóliába.
Tipp:
Ha kissé túl száraznak találod, puhítsd olvasztott vajjal.