Létrehozva: 2016.09.20.

Felhőkenyér helyett itt a lélekkenyér

A kérge finom, ropogós, a tésztája puha, könnyû. A fergeteges diétás kenyér, szeletenként csupán 1g szénhidrátot tartalmaz.

Hogy miért kapta ez a pékáru a lélekkenyér (soul bread) nevet, azt nem sikerült kiderítenünk, de az biztos, hogy nagyon finom. Alacsony szénhidráttartalmú liszt helyett ebben a receptben fehérjeport használunk, ami zéró szénhidráttartalmú, így egy diéta során is bátran megeheted. A sütéshez legjobb a kőedény forma, kis olajjal megspriccelve. A kenyér tésztája könnyű, levegős lesz, sütés után nagyon felemelkedik.

HOZZÁVALÓK:

  • 35 dkg krémsajt
  • ¼ csésze vaj
  • 4 tojás
  • 2 csepp édesítőszer (Lovely Sweet)
  • ¼  csésze zsíros tejszín
  • ¼  csésze olívaolaj
  • 1+2/3 csésze ízesítés nélküli fehérjepor (zéró szénhidrát tartalmú)
  • ½ tk só
  • 1/3 tk szódabikarbóna
  • 1 tk xantángumi
  • 2 ½ tk sütőpor
  • ¼ tk tisztított borkő
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Olajozz ki egy 22x 12cm-es kenyérsütő formát.

    2. Helyezd a krémsajtot és a vajat egy mikrózható edénybe, és told 1 percre a mikróba.

    3. Vedd ki, és bot mixerrel keverd habosra.

    4. Add hozzá a tojásokat, pár csepp édesítőt (opcionális), tejszínt, olíva olajat, és verd fel erősen.

    5. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat.

    6. A szárazakat adagold a krémsajt keverékhez, és fakanállal vagy egy spatulával jól keverd össze. Ennél a lépésnél ne használj bot mixert, mert túl erősen veri föl.

    7. A tésztát töltsd át a kiolajozott formába, és 165 Celsius fokon süsd 45 percig, vagy míg arany barnára nem sül. Kihűlés után csomagold műanyag fóliába.

    Tipp:

    Ha kissé túl száraznak találod, puhítsd olvasztott vajjal.

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek