tóth gabi
A kókusz és a csoki fantasztikus ízkavalkádjában fel sem tûnik, milyen zseniális trükkel szorítottad vissza a szénhidrátot ebben az isteni sütiben. Ki ne hagyd, mert nagyon finom!
Nem véletlenül lett a cukkini a legnépszerűbb diétás zöldség! Hihetetlen előnyös tulajdonságai közül alacsony szénhidráttartalma a legfontosabb. De az is nagyon érdekes benne, hogy kenyeret, muffint, pizzát és számos pékárufélét készíthetsz vele - mivel különleges szerkezete miatt részben képes kiváltani a lisztet. Minél nagyobb arányban alkalmazod adott tésztaféleségben a cukkinit, annál jobban csökkented a szénhidráttartalmat.
A legnagyobb királyság, hogy ezen elv alapján akár süteménytésztákba is becsempészheted a cukkinit - így igazán egészséges süteményeket készíthetsz!
Ez a recept még ennél is továbbmegy! A fönt leírt módon kiváltja a liszt egy részét cukkinivel, a fennmaradó lisztmennyiséget pedig egészséges, alacsony szénhidráttartalmú lisztre cseréli, cukrot pedig egyáltalán nem használ! Így elmondható, hogy ez a süti tényleg alig tartalmaz hizlaló szénhidrátokat, igazi fogyókúrás finomság! Este 10-kor is majszolhatod, akár több szeletet is!
Hozzávalók:
Sütilaphoz:
Kókuszkrémhez:
Így készítsd:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tepsit béleld ki sütőpapírral. A papírt kend át kókuszzsírral.
2. Keverd a liszthez a szódabikarbónát, a kakaót, a sütőport és a sót.
3. A vajat és a kókuszolajat habosítsd ki az édesítővel, majd add hozzá a tojást, a vanília kivonatot, illetve a görög joghurtot és keverd tovább, amíg sima nem lesz.
4. A tojásos alapba fokozatosan dolgozd bele a lisztkeveréket, majd forgasd bele a cukkinit, a kókuszreszeléket és a csokitörmeléket, majd a masszát simítsd bele az előkészített tepsibe.
5. Süsd 40-45 percig a már beállított hőfokon, majd fogpiszkáló segítségével nézd meg, hogy megsült-e rendesen. Amennyiben a fogpiszkáló tiszta marad, úgy kész a süti!
6. A mázhoz mixerrel habosítsd ki a vajat, add hozzá az édesítőt és keverd addig, amíg sima nem lesz. Ugyanígy adagolod hozzá a kókusz- és vanília kivonatot.
7. A lehűlt tortát végül borítsd be a kókuszos mázzal, tetejét pedig hintsd meg pirított kókusszal.
Csak akkor szeleted, ha kihűlt! Csodálatosan puha a tésztája, isteni intenzív csokoládés ízzel! A cukkininek köszönhetően ez a süti nem morzsalékosodik és három nap múlva sem lesz száraz!