Létrehozva: 2016.09.24.

Elkészült a legszuperebb diétás süti: Cukkinis csokis kókuszkocka

A kókusz és a csoki fantasztikus ízkavalkádjában fel sem tûnik, milyen zseniális trükkel szorítottad vissza a szénhidrátot ebben az isteni sütiben. Ki ne hagyd, mert nagyon finom!

Nem véletlenül lett a cukkini a legnépszerűbb diétás zöldség! Hihetetlen előnyös tulajdonságai közül alacsony szénhidráttartalma a legfontosabb. De az is nagyon érdekes benne, hogy kenyeret, muffint, pizzát és számos pékárufélét készíthetsz vele - mivel különleges szerkezete miatt részben képes kiváltani a lisztet. Minél nagyobb arányban alkalmazod adott tésztaféleségben a cukkinit, annál jobban csökkented a szénhidráttartalmat.

A legnagyobb királyság, hogy ezen elv alapján akár süteménytésztákba is becsempészheted a cukkinit - így igazán egészséges süteményeket készíthetsz!

Ez a recept még ennél is továbbmegy! A fönt leírt módon kiváltja a liszt egy részét cukkinivel, a fennmaradó lisztmennyiséget pedig egészséges, alacsony szénhidráttartalmú lisztre cseréli, cukrot pedig egyáltalán nem használ! Így elmondható, hogy ez a süti tényleg alig tartalmaz hizlaló szénhidrátokat, igazi fogyókúrás finomság! Este 10-kor is majszolhatod, akár több szeletet is!

Cukkinis-csokis kókuszkocka

Hozzávalók:

Sütilaphoz:

  • 3 csésze reszelt cukkini
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 2 1/2 csésze Update liszt
  • 1/2 csésze sima görög joghurt
  • 3/4 csésze keserű kakaópor
  • 5 dkg olvasztott teavaj
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 2 tojás
  • 1 marék tört keserű csoki (elhagyható)
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. vanília kivonat
  • Lovely Sweet édesítő, ízlés szerint
  • 1 csipet só
  • Kókuszkrémhez:

  • 1 csésze olvasztott teavaj
  • 1 1/2 tk kókuszkivonat
  • 1/2 tk vaníliakivonat
  • 1/2 csésze pirított kókusz a süti tetejére
  • Lovely Sweet édesítő ízlés szerint
  •  

    Így készítsd:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tepsit béleld ki sütőpapírral. A  papírt kend át kókuszzsírral. 

    2. Keverd a liszthez a szódabikarbónát, a kakaót, a sütőport és a sót.

    3. A vajat és a kókuszolajat habosítsd ki az édesítővel, majd add hozzá a tojást, a vanília kivonatot, illetve a görög joghurtot és keverd tovább, amíg sima nem lesz.

    4. A tojásos alapba fokozatosan dolgozd bele a lisztkeveréket, majd forgasd bele a cukkinit, a kókuszreszeléket és a csokitörmeléket, majd a masszát simítsd bele az előkészített tepsibe.

    5. Süsd 40-45 percig a már beállított hőfokon, majd fogpiszkáló segítségével nézd meg, hogy megsült-e rendesen. Amennyiben a fogpiszkáló tiszta marad, úgy kész a süti!

    6. A mázhoz mixerrel habosítsd ki a vajat, add hozzá az édesítőt és keverd addig, amíg sima nem lesz. Ugyanígy adagolod hozzá a kókusz- és vanília kivonatot.

    7. A lehűlt tortát végül borítsd be a kókuszos mázzal, tetejét pedig hintsd meg pirított kókusszal.

    Csak akkor szeleted, ha kihűlt! Csodálatosan puha a tésztája, isteni intenzív csokoládés ízzel! A cukkininek köszönhetően ez a süti nem morzsalékosodik és három nap múlva sem lesz száraz!

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek