kulcsár edina
Lepd meg a családod egy újdonsággal! Imádni fogják! Ez a diétás paradicsomchips összehasonlíthatatlanul egészségesebb, mint a burgonyachips, és legalább olyan finom.
Lassan közeleg a paradicsomszezon vége. A szószon, lecsón, paradicsomlén kívül idén készíts meglepetést is a családnak.
A szénhidrát tartalma nettó 7.3 g. A recept 6 személyre szól.
1. A paradicsomszeleteket finoman rázogatva csepegtesd le, majd nyomkodd bele az olívaolajba.
2. Helyezd szellősen a szeleteket a szárítóba vagy egy sütőlapra.
3. A sütőben szárításhoz 90 Celsius fokot állíts be.
4. Egy kicsi dobozban rázd jól össze a maradék ízesítőket.
5. Oszd el a szeletek tetején.
6. A paradicsom vastagságától függően szárítsd 12-24 óráig.
7. Ha sütőt használsz, félóránként ellenőrizd. A szélek elváltozása mutatja majd, ha kész. Ez eltarthat 4-5 óráig.
Tipp:
A kisebb paradicsomból készült chips túl sérülékeny. Kiadósabb, mutatósabb a húsos, óriás paradicsomból aszalod.