RETRO RÁDIÓ

Zöld krémet a kenyérre? Igen, ezt kend, mert pokoli egészséges!

Zöld krémet a kenyérre? Igen, ezt kend, mert pokoli egészséges!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 08. 02. 09:10

A legfinomabb zöldségkrémek után elfelejted majd a felvágottakat a kenyérre.

Cseréld le a nehéz felvágottakat könnyű és finom zöld krémekre.

Ezek az egészséges és finom guacamolék az egész családnak nagyon fognak ízleni.

Citromos-sajtos zöldborsókrém

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg mirelit zöldborsó (nyáron friss cukorborsó)
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 1 teáskanál frissen csavart citromlé
  • 1/4 teáskanál só
  • kevés frissen őrölt bors és őrölt kömény (ízlés szerint)
  • 1 gerezd tisztított fokhagyma
  • 1/2 bögre aprított újhagyma
  • 2 evőkanál tejföl, vagy natúr krémsajt, vagy natúr görög joghurt
  • 2-3 szál petrezselyem összevágva
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Minden hozzávalót, a petrezselyem kivételével turmixolj össze aprítógépben, de használhatsz hozzá botmixert is. Egy tálba kiszedve díszítsd szeletelt vagy kockázott paradicsommal és a felaprított petrezselyemmel. Hidegen tálald!

    Brokkolis krémsajt

    HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg mirelit  vagy friss szár nélküli brokkoli puhára főzve
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1/2 teáskanál só
  • kevés frissen őrölt bors és őrölt kömény (ízlés szerint)
  • 1 gerezd tisztított, összenyomott fokhagyma
  • 1/2 bögre aprított újhagyma
  • 2 evőkanál tejföl, vagy natúr krémsajt, vagy tofu krém
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Minden hozzávalót apríts össze botmixerrel vagy villával, ha darabosan szereted. Nem kell megvárnod, hogy kihűljön, melegen is nagyon finom friss pirítóssal.

    Tipp:

    Mindkét krém remek kevés chili paprikával felturbózva!

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.