"Köcs*g újságírók, belököm őket a Dunába" - itt a legújabb hangfelvétel Magyar Péterről

INSIDER
Létrehozva: 2016.08.02.

Zöld krémet a kenyérre? Igen, ezt kend, mert pokoli egészséges!

A legfinomabb zöldségkrémek után elfelejted majd a felvágottakat a kenyérre.

Cseréld le a nehéz felvágottakat könnyű és finom zöld krémekre.

Ezek az egészséges és finom guacamolék az egész családnak nagyon fognak ízleni.

Citromos-sajtos zöldborsókrém

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg mirelit zöldborsó (nyáron friss cukorborsó)
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 1 teáskanál frissen csavart citromlé
  • 1/4 teáskanál só
  • kevés frissen őrölt bors és őrölt kömény (ízlés szerint)
  • 1 gerezd tisztított fokhagyma
  • 1/2 bögre aprított újhagyma
  • 2 evőkanál tejföl, vagy natúr krémsajt, vagy natúr görög joghurt
  • 2-3 szál petrezselyem összevágva
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Minden hozzávalót, a petrezselyem kivételével turmixolj össze aprítógépben, de használhatsz hozzá botmixert is. Egy tálba kiszedve díszítsd szeletelt vagy kockázott paradicsommal és a felaprított petrezselyemmel. Hidegen tálald!

    Brokkolis krémsajt

    HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg mirelit  vagy friss szár nélküli brokkoli puhára főzve
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1/2 teáskanál só
  • kevés frissen őrölt bors és őrölt kömény (ízlés szerint)
  • 1 gerezd tisztított, összenyomott fokhagyma
  • 1/2 bögre aprított újhagyma
  • 2 evőkanál tejföl, vagy natúr krémsajt, vagy tofu krém
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Minden hozzávalót apríts össze botmixerrel vagy villával, ha darabosan szereted. Nem kell megvárnod, hogy kihűljön, melegen is nagyon finom friss pirítóssal.

    Tipp:

    Mindkét krém remek kevés chili paprikával felturbózva!

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek