5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Ujjonganak a diétázók: panírmentes lett a cordon bleu

Ujjonganak a diétázók: panírmentes lett a cordon bleu
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 08. 11. 18:50

Nem kell többé nélkülöznöd a kedvenc ételed, még ha diétázol is. Így lehet ugyanis errõl a finomságról elhagyni a panírt.

A Cordon blue egy borzasztóan népszerű étel, azonban ha diétázol, sajnos ki kell hagynod az étrendedből. Ezzel a recepttel viszont kimarad belőle a panír és még olajban sem kell kisütnöd.

Hozzávalók:

  • 3 kisebb csirkemell
  • 1 db L-es tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • 10 dkg szeletelt keménysajt
  • 15 dkg szeletelt sonka
  • 1 kis doboz főzőtejszín és ugyanannyi csirkeleves lé
  • Elkészítés:

    Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

    Egy kerek, vagy szögletes tálat vajazz ki és tedd bele a felkockázott csirkemellet. Sózd és borsozd meg, ízlés szerint.

    A következő lépésként a sonkát tépd apró darabokra és szórd egyenletesen a húsra. De fel is kockázhatod egy deszkán, a lényeg, hogy apró darabokban kerüljön a tálba.

    Majd az egészet takard be sajtszeletekkel, úgy, hogy lehetőleg teljesen lefedje.

    Az utolsó lépés a besamell elkészítése. Keverd össze egy edénybe a tojást, a tejszínt vagy a csirkeleves levét. Ha kell sózd, borsozd. Az egészet öntsd a kész sonkás, sajtos húsra.

    Mehet a sütőbe 35 percre. Figyelj, nehogy megégjen a teteje, ha kell takard le alufóliával és az utolsó 5 percben vedd le róla, hogy megpiruljon a teteje.

    Tipp

    A tetejére szórhatsz reszelt parmezánt aprított friss petrezselyemmel.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.