Létrehozva: 2016.08.11.

Ujjonganak a diétázók: panírmentes lett a cordon bleu

Nem kell többé nélkülöznöd a kedvenc ételed, még ha diétázol is. Így lehet ugyanis errõl a finomságról elhagyni a panírt.

Szerző Molnár Hédi

A Cordon blue egy borzasztóan népszerű étel, azonban ha diétázol, sajnos ki kell hagynod az étrendedből. Ezzel a recepttel viszont kimarad belőle a panír és még olajban sem kell kisütnöd.

Hozzávalók:

  • 3 kisebb csirkemell
  • 1 db L-es tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • 10 dkg szeletelt keménysajt
  • 15 dkg szeletelt sonka
  • 1 kis doboz főzőtejszín és ugyanannyi csirkeleves lé
  • Elkészítés:

    Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

    Egy kerek, vagy szögletes tálat vajazz ki és tedd bele a felkockázott csirkemellet. Sózd és borsozd meg, ízlés szerint.

    A következő lépésként a sonkát tépd apró darabokra és szórd egyenletesen a húsra. De fel is kockázhatod egy deszkán, a lényeg, hogy apró darabokban kerüljön a tálba.

    Majd az egészet takard be sajtszeletekkel, úgy, hogy lehetőleg teljesen lefedje.

    Az utolsó lépés a besamell elkészítése. Keverd össze egy edénybe a tojást, a tejszínt vagy a csirkeleves levét. Ha kell sózd, borsozd. Az egészet öntsd a kész sonkás, sajtos húsra.

    Mehet a sütőbe 35 percre. Figyelj, nehogy megégjen a teteje, ha kell takard le alufóliával és az utolsó 5 percben vedd le róla, hogy megpiruljon a teteje.

    Tipp

    A tetejére szórhatsz reszelt parmezánt aprított friss petrezselyemmel.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek