tóth gabi
Nem kell többé nélkülöznöd a kedvenc ételed, még ha diétázol is. Így lehet ugyanis errõl a finomságról elhagyni a panírt.
A Cordon blue egy borzasztóan népszerű étel, azonban ha diétázol, sajnos ki kell hagynod az étrendedből. Ezzel a recepttel viszont kimarad belőle a panír és még olajban sem kell kisütnöd.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy kerek, vagy szögletes tálat vajazz ki és tedd bele a felkockázott csirkemellet. Sózd és borsozd meg, ízlés szerint.
A következő lépésként a sonkát tépd apró darabokra és szórd egyenletesen a húsra. De fel is kockázhatod egy deszkán, a lényeg, hogy apró darabokban kerüljön a tálba.
Majd az egészet takard be sajtszeletekkel, úgy, hogy lehetőleg teljesen lefedje.
Az utolsó lépés a besamell elkészítése. Keverd össze egy edénybe a tojást, a tejszínt vagy a csirkeleves levét. Ha kell sózd, borsozd. Az egészet öntsd a kész sonkás, sajtos húsra.
Mehet a sütőbe 35 percre. Figyelj, nehogy megégjen a teteje, ha kell takard le alufóliával és az utolsó 5 percben vedd le róla, hogy megpiruljon a teteje.
Tipp
A tetejére szórhatsz reszelt parmezánt aprított friss petrezselyemmel.