tóth gabi
Pofonegyszerû, finom és még diétás is! Kell ennél jobb?
Ez a kenyérke nemcsak nagyon finom, de az elkészítése és könnyű! Ami pedig még ennél is fontosabb: nem kell aggódnod a glikémiás index miatt sem, hiszen nem tartalmaz fehér lisztet így szinte alig van benne hizlaló szénhidrát! Nyugodtan fogyaszthatod a diétád során is.
Hozzávalók
1 1/2 csésze mandulaliszt vagy Norbi liszt
1/4 teáskanál só
1 evőkanál sütőpor
2 tojás
1/3 csésze tejföl
4 evőkanál olvasztott vaj
1/3 csésze reszelt sajt
1/2 teáskanál fokhagymapor, de használhatsz friss fokhagymát is
Így készítsd
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Olyan tepsit érdemes használnod, mely felosztott, és belső válaszfalakkal/peremekkel rendelkezik: például jó választás egy hasonló, süteményekhez való forma. Azért fontos a perem, mert a massza sütés közben elterülne.
2. A száraz összetevőket keverd egybe.
3. Mehet a lisztes részhez a többi hozzávaló, dolgozd össze a tésztát!
4. A halmozd a kiolajozott mélyedésekbe a tésztát, majd süsd szép aranybarnára. Körülbelül 10-12 perc lesz, mire elkészül, és nagyjából így fog kinézni:
Eheted magában, vagy vajazhatod, de szuper miniszendvicseket is készíthetsz belőle!
Igazán kívánatos falatkáid lesznek! Bátran ehetsz belőle többet is, mert nem hizlal!