tóth gabi
Nem fogod elhinni, hogy milyen egyszerû és nagyszerû ez az új recept!
A zöld citromnak teljesen más az íze, mint a sárgáé: különleges, fűszeres, egzotikus! És nagyon finom könnyű süteményekbe! Ráadásul ebből a lime-os túrótortából eltüntettük a szénhidrátokat is, hogy egészséges desszert legyen! Így aztán bátran falatozhatod akár este is, nem rak rád pluszkilókat!
Egyetlen hátránya van csupán ennek a remek finomságnak, hogy hamar elfogy!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vajazz ki egy tortaformát.
2. Dolgozd össze alaposan a liszteket a vajjal és az édesítővel. Az így kapott masszát nyomkodd a sütiforma aljába, és süsd 8-10 percig, amíg aranybarna nem lesz. Miután elkészült, hagyd teljesen kihűlni.
3. A zselatint hideg vízben oldd fel, óvatosan melegítsd, de ne forrald fel!
4. Verd fel a tejszínhabot. Néhány karikát ments meg a citromból és a limeból a díszítéshez. A többi rész héját és levét is add a habhoz.
5. Óvatosan keverd össze a habot a túróval, a vaníliával, majd a ricottával is.
6. A krémből 3-4 kanálnyit keverj el a zselatinnal, majd keverd a többi krémhez.
Halmozd az egészet a kihűlt tésztára és tedd hűtőbe pár órára. Tejszínhabbal és citruskarikákkal díszítsd.