tóth gabi
Ez a fokhagymás galuska finomabb, mint az olaszok híres gnocchija.
Nem csak finomabb, de sokkal könnyebb is elkészíteni. Diétás, egészséges, és tizedannyi szénhidrátot tartalmaz, mint az eredeti. És milyen mennyei! A puha párnácskák szinte elolvadnak a szádban.
Elkészítés: 25 perc
1. Egy mikrózható tálban rázogasd össze a reszelt mozzarellát a fokhagyma granulátummal. Told a mikróba egy-másfél percre, hogy a sajt megolvadjon.
2. Dolgozd bele egyenként (külön-külön!) a 3 tojás sárgáját, amíg szép, sima tésztát nem kapsz.
3. Oszd el 4 egyenlő labdácskára.
4. Tedd jégre 10 percre, hogy kicsit megkeményedjen.
5. Vékonyan olajozz be egy 40 cm-es alufólia darabot, és olajos kézzel hengergesd ki rajta a tésztákat kb. 35 cm-es csíkokra.
6. Vagdosd el 2 ujjnyi széles darabokra. (Egy villa hátuljával „gnocchi” mintát nyomhatsz a kis galuskákra).
7. Forralj 2 liter sós vizet egy nagy fazékban. Ha már lobog a víz, szórd bele az összes galuskát, és főzd, míg feljönnek a víz tetejére (kb. 2-3 perc). Tésztaszűrővel szűrd le.
8. Egy nagy teflonos serpenyőben, közepes lángon forrósíts fel 1 ek. vajat és 1 ek. olajat.
9. A forró zsiradékban süsd arany barnára a galuskák mindkét oldalát (1-2 perc).
10. Fűszerezd sóval, borssal, és máris tálalhatod!