5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Liszt nélkül készül a legújabb diétás nokedli

Liszt nélkül készül a legújabb diétás nokedli
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 08. 13. 13:48

Ez a fokhagymás galuska finomabb, mint az olaszok híres gnocchija.

Nem csak finomabb, de sokkal könnyebb is elkészíteni. Diétás, egészséges, és tizedannyi szénhidrátot tartalmaz, mint az eredeti. És milyen mennyei! A puha párnácskák szinte elolvadnak a szádban.

 Elkészítés: 25 perc

HOZZÁVALÓK 2 személyre:

  • 2 csésze reszelt mozzarella (alacsony nedvességtartalmú, sovány zsírtartalmú a jó, mert különben főzés közben szétesik)
  • 3 tojás sárgája
  • 1 tk. granulált fokhagyma
  • vaj és olívaolaj a hirtelen kisütéshez
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Egy mikrózható tálban rázogasd össze a reszelt mozzarellát a fokhagyma granulátummal. Told a mikróba egy-másfél percre, hogy a sajt megolvadjon.

    2. Dolgozd bele egyenként (külön-külön!) a 3 tojás sárgáját, amíg szép, sima tésztát nem kapsz.

    3. Oszd el 4 egyenlő labdácskára.

    4. Tedd jégre 10 percre, hogy kicsit megkeményedjen.

    5. Vékonyan olajozz be egy 40 cm-es alufólia darabot, és olajos kézzel hengergesd ki rajta a tésztákat kb. 35 cm-es csíkokra.

    6. Vagdosd el 2 ujjnyi széles darabokra. (Egy villa hátuljával „gnocchi” mintát nyomhatsz a kis galuskákra).

    7. Forralj 2 liter sós vizet egy nagy fazékban. Ha már lobog a víz, szórd bele az összes galuskát, és főzd, míg feljönnek a víz tetejére (kb. 2-3 perc). Tésztaszűrővel szűrd le.

    8. Egy nagy teflonos serpenyőben, közepes lángon forrósíts fel 1 ek. vajat és 1 ek. olajat.

    9. A forró zsiradékban süsd arany barnára a galuskák mindkét oldalát (1-2 perc).

    10. Fűszerezd sóval, borssal, és máris tálalhatod!

     

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.