tóth gabi
Szénhidrát stop! Végre egy igazán egészséges nassolni való, amit lelkiismeret furdalás nélkül ropogtathatsz!
A sütőben sült cukkini chips a legjobb diétás nassolni való! Szezon kellős közepén ráadásul olcsó is ez a szuper egészséges zöldség, így akár tepsiszám sütheted a ropogós cukkinitallérokat. Szerencsére nem kell visszafognod magad, ha belelendülsz a rágcsálásba, hiszen a cukkini a létező legszuperebb diétás zöldség: szinte egyáltalán nincs benne szénhidrát! Nedvességtartalma ugyan elég magas, de egy ügyes trükkel tényleg ropogós lehet a belőle készült chips!
Hozzávalók:
2 db kisebb cukkini
4 evőkanál panírmorzsa (Mester morzsa)
4 evőkanál reszelt parmezán
só, frissen őrölt fekete bors
1/4 teáskanál fokhagyma por
1/8 teáskakanál cayenne bors (elhagyható)
5 evőkanál tej (1,5%-os)
Így készítsd:
1. Gyaluld le uborkaszeletelőn a megmosott cukkinit. Az egészet forgasd bele a tejbe, hogy mindenhol nedves legyen, mert így tud ráragadni a "panír".
2. A többi hozzávalót keverd össze egy tálban, ebben forgasd meg a cukkiniszeleteket, úgy, hogy mindkét oldalukra bőven jusson sajtos morzsalékból.
3. A bebundázott cukkiniszeleteket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, mehet is a 200 fokra felmelegített sütőbe! Kb. 15-20 perc alatt isteni ropogósra sülnek!