5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Itt a szeptember diétadurranása: sajtos cukkinichips!

Itt a szeptember diétadurranása: sajtos cukkinichips!
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 08. 24. 18:57

Szénhidrát stop! Végre egy igazán egészséges nassolni való, amit lelkiismeret furdalás nélkül ropogtathatsz!

A sütőben sült cukkini chips a legjobb diétás nassolni való! Szezon kellős közepén ráadásul olcsó is ez a szuper egészséges zöldség, így akár tepsiszám sütheted a ropogós cukkinitallérokat. Szerencsére nem kell visszafognod magad, ha belelendülsz a rágcsálásba, hiszen a cukkini a létező legszuperebb diétás zöldség: szinte egyáltalán nincs benne szénhidrát! Nedvességtartalma ugyan elég magas, de egy ügyes trükkel tényleg ropogós lehet a belőle készült chips!

 

Ropogós cukkinichips

 

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb cukkini

  • 4 evőkanál panírmorzsa (Mester morzsa)

  • 4 evőkanál reszelt parmezán

  • só, frissen őrölt fekete bors

  • 1/4 teáskanál fokhagyma por

  • 1/8 teáskakanál cayenne bors (elhagyható)

  • 5 evőkanál tej (1,5%-os)

    Így készítsd:

    1. Gyaluld le uborkaszeletelőn a megmosott cukkinit. Az egészet forgasd bele a tejbe, hogy mindenhol nedves legyen, mert így tud ráragadni a "panír".

    2. A többi hozzávalót keverd össze egy tálban, ebben forgasd meg a cukkiniszeleteket, úgy, hogy mindkét oldalukra bőven jusson sajtos morzsalékból.

    3. A bebundázott cukkiniszeleteket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, mehet is a 200 fokra felmelegített sütőbe! Kb. 15-20 perc alatt isteni ropogósra sülnek!

     

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.