Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2016.08.24.

Itt a szeptember diétadurranása: sajtos cukkinichips!

Szénhidrát stop! Végre egy igazán egészséges nassolni való, amit lelkiismeret furdalás nélkül ropogtathatsz!

A sütőben sült cukkini chips a legjobb diétás nassolni való! Szezon kellős közepén ráadásul olcsó is ez a szuper egészséges zöldség, így akár tepsiszám sütheted a ropogós cukkinitallérokat. Szerencsére nem kell visszafognod magad, ha belelendülsz a rágcsálásba, hiszen a cukkini a létező legszuperebb diétás zöldség: szinte egyáltalán nincs benne szénhidrát! Nedvességtartalma ugyan elég magas, de egy ügyes trükkel tényleg ropogós lehet a belőle készült chips!

 

Ropogós cukkinichips

 

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb cukkini

  • 4 evőkanál panírmorzsa (Mester morzsa)

  • 4 evőkanál reszelt parmezán

  • só, frissen őrölt fekete bors

  • 1/4 teáskanál fokhagyma por

  • 1/8 teáskakanál cayenne bors (elhagyható)

  • 5 evőkanál tej (1,5%-os)

    Így készítsd:

    1. Gyaluld le uborkaszeletelőn a megmosott cukkinit. Az egészet forgasd bele a tejbe, hogy mindenhol nedves legyen, mert így tud ráragadni a "panír".

    2. A többi hozzávalót keverd össze egy tálban, ebben forgasd meg a cukkiniszeleteket, úgy, hogy mindkét oldalukra bőven jusson sajtos morzsalékból.

    3. A bebundázott cukkiniszeleteket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, mehet is a 200 fokra felmelegített sütőbe! Kb. 15-20 perc alatt isteni ropogósra sülnek!

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek