Elképesztõen finom és egészséges sós nasit készíthetsz cukkinibõl, ha beveted ezt az egyszerû trükköt! A sajtos cukkinigofrit imádni fogod!
A cukkini nem véletlenül a legkedveltebb diétás zöldség. Alig van benne hasznosuló szénhidrát - vagyis nem hizlal-, rost és nedvességtartalma viszont magas. Hihetetlenül sokféleképpen elkészíthető: grillezheted vagy bundázhatod, sőt még a lisztet is helyettesítheted vele sütéskor. Cukkiniból lehet kenyér, fasírt, pizza, sőt most már gofri is! Könnyen az egyik kedvenc nasiddá válhat ez az ízletes ugyanakkor szénhidrátszegény rágcsálnivaló.
Sajtos cukkinigofri
![]()
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Spirálozd vagy reszeld meg a cukkiniket, majd vágd egészen apróra.

2. A lereszelt cukkinit besózva hagyd fél órán át állni, majd öblítsd le jól hideg vízzel és szöszmentes papírtörlővel nyomkodd ki belőle a nedvességet.
3. Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokra.
4. Az előkészített cukkinit keverd össze a liszttel, a tojással, 1/4 teáskanál sóval , ízlés szerint sózd, borsozd.
5. Olajozd át finoman a gofrisütő lapját, majd evőkanállal terítsd szét a masszát a vason.
![]()
6. Hajtsd rá a tésztára a sütő tetejét, süsd a gofrit 3-5 percig, majd amikor már ropogósra sült, kiszedheted, jöhet a következő! A kész cukkinigofrik tetejét szórd meg parmezánnal, szuper finom és egészséges ropogós!
Tipp
A parmezán sajtot akkor szórd a tetejére, amikor frissen kisült, nagyon finom, ahogy ráolvad.
Ízlés szerint fogyaszthatod paradicsommal vagy kalóriaszegény szószokkal.
Kellemes nasizást!
