tóth gabi
Elképesztõen finom és egészséges sós nasit készíthetsz cukkinibõl, ha beveted ezt az egyszerû trükköt! A sajtos cukkinigofrit imádni fogod!
A cukkini nem véletlenül a legkedveltebb diétás zöldség. Alig van benne hasznosuló szénhidrát - vagyis nem hizlal-, rost és nedvességtartalma viszont magas. Hihetetlenül sokféleképpen elkészíthető: grillezheted vagy bundázhatod, sőt még a lisztet is helyettesítheted vele sütéskor. Cukkiniból lehet kenyér, fasírt, pizza, sőt most már gofri is! Könnyen az egyik kedvenc nasiddá válhat ez az ízletes ugyanakkor szénhidrátszegény rágcsálnivaló.
1. Spirálozd vagy reszeld meg a cukkiniket, majd vágd egészen apróra.
2. A lereszelt cukkinit besózva hagyd fél órán át állni, majd öblítsd le jól hideg vízzel és szöszmentes papírtörlővel nyomkodd ki belőle a nedvességet.
3. Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokra.
4. Az előkészített cukkinit keverd össze a liszttel, a tojással, 1/4 teáskanál sóval , ízlés szerint sózd, borsozd.
5. Olajozd át finoman a gofrisütő lapját, majd evőkanállal terítsd szét a masszát a vason.
6. Hajtsd rá a tésztára a sütő tetejét, süsd a gofrit 3-5 percig, majd amikor már ropogósra sült, kiszedheted, jöhet a következő! A kész cukkinigofrik tetejét szórd meg parmezánnal, szuper finom és egészséges ropogós!
A parmezán sajtot akkor szórd a tetejére, amikor frissen kisült, nagyon finom, ahogy ráolvad.
Ízlés szerint fogyaszthatod paradicsommal vagy kalóriaszegény szószokkal.
Kellemes nasizást!