RETRO RÁDIÓ

Isteni diétás sajtchips, hogy az olimpia alatt is legyen mit ropogtatni

Isteni diétás sajtchips, hogy az olimpia alatt is legyen mit ropogtatni
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 08. 16. 16:58

Egyszerû és diétás ez a finom, sajtos ropogtatnivaló. Pillanatok alatt elkészítheted, és büntetlenül majszolhatod a tévé elõtt.

Ez a diétás, sajtos ropogtatnivaló igazi csemege lesz mindig, legyen az baráti összejövetel, tévénézés, vagy akár egy kis kirándulás.

Kevés munkával remek diétás csemegét tudsz készíteni. A sajtos kréker mindenki kedvence lesz és sokszor fogod megsütni.

Hozzávalók:

  • 1 csésze szénhidrát csökkentett liszt (Norbi liszt)
  • 1 csésze reszelt sajt (Cheddar vagy bármilyen más intenzív ízű sajt)
  • 4 kanál hideg vaj (feldarabolva)
  • 2 kanál hideg víz
  • Elkészítés:

    Melegítsd fel a sütőt 180 fokra.

    Közben tedd a vajat, a sajtot és a lisztet  egy aprítógépbe és dolgozd össze őket. Ebből darabos massza lesz, ne ijedj meg, ez normális.

    Majd következzen a víz, és keverd a géppel tovább.

    Tedd a keverőből kivett masszát 15 percre a hűtőbe, de ne hagyd benne 30 percnél tovább, mert nem tudsz vele túlhűtve dolgozni.

    Nyújtsd sütőpapíron, vagy sütőfólián 3-4 mm vastagra, sózd meg és szeleteld fel egyenletes négyzetekre. Óvatosan tedd, nehogy elvágd az alatta lévő papírt.

    Szúrd meg mindegyiket egy villával, vagy hurkapálcikával és mehet is a sütőbe 10-15 percre.

    Ha sütés közben összeragadtak, pizzavágóval remekül szét tudod vágni a négyzeteket.

    Hidegen, melegen is nagyon finom!

     

    Tipp

    Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle! Jól záródó dobozban, vagy zacskóban egy hétig friss marad a hűtőben.

     

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.