Létrehozva: 2016.08.16.

Isteni diétás sajtchips, hogy az olimpia alatt is legyen mit ropogtatni

Egyszerû és diétás ez a finom, sajtos ropogtatnivaló. Pillanatok alatt elkészítheted, és büntetlenül majszolhatod a tévé elõtt.

Ez a diétás, sajtos ropogtatnivaló igazi csemege lesz mindig, legyen az baráti összejövetel, tévénézés, vagy akár egy kis kirándulás.

Kevés munkával remek diétás csemegét tudsz készíteni. A sajtos kréker mindenki kedvence lesz és sokszor fogod megsütni.

Hozzávalók:

  • 1 csésze szénhidrát csökkentett liszt (Norbi liszt)
  • 1 csésze reszelt sajt (Cheddar vagy bármilyen más intenzív ízű sajt)
  • 4 kanál hideg vaj (feldarabolva)
  • 2 kanál hideg víz
  • Elkészítés:

    Melegítsd fel a sütőt 180 fokra.

    Közben tedd a vajat, a sajtot és a lisztet  egy aprítógépbe és dolgozd össze őket. Ebből darabos massza lesz, ne ijedj meg, ez normális.

    Majd következzen a víz, és keverd a géppel tovább.

    Tedd a keverőből kivett masszát 15 percre a hűtőbe, de ne hagyd benne 30 percnél tovább, mert nem tudsz vele túlhűtve dolgozni.

    Nyújtsd sütőpapíron, vagy sütőfólián 3-4 mm vastagra, sózd meg és szeleteld fel egyenletes négyzetekre. Óvatosan tedd, nehogy elvágd az alatta lévő papírt.

    Szúrd meg mindegyiket egy villával, vagy hurkapálcikával és mehet is a sütőbe 10-15 percre.

    Ha sütés közben összeragadtak, pizzavágóval remekül szét tudod vágni a négyzeteket.

    Hidegen, melegen is nagyon finom!

     

    Tipp

    Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle! Jól záródó dobozban, vagy zacskóban egy hétig friss marad a hűtőben.

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek