tóth gabi
Ellenállhatatlanul finom ez a fokhagymás finomság, akárcsak az mennyei magyar lángos. Csakhogy a felhõlángost büntetlenül eheted, igazi diétás remek!
1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és vékonyan kend be olívaolajjal.
2. Üsd föl a tojásokat, elválasztva a fehérjéket a sárgájáktól. Vigyázz, ne kerüljön egy pici sárgája sem a fehérjéhez.
3. Egy tálban keverd össze szép simára a sárgájákat a krémsajttal és az édesítővel.
4. Egy másik tálba szórj a fehérjékhez ¼ tk sütőport, és magas fordulatszámon verd föl olyan keményre, hogy megtartsa a formáját.
5. Lassan öntsd a sárgájákat a fehérjékhez, és óvatosan keverd össze úgy, hogy a fehérje ne törjön össze.
6. Kanalazz 10-12 egyenlő, kerek adagot a kiolajozott tepsibe. Szórd meg rozmaringgal vagy más fűszerrel, amit szeretsz (opcionális), és told a sütőbe.
7. Süsd 19-20 percig, vagy amíg a közepe világos arany barnára nem sül.
1. Egy üvegtálkába téve a mikróban, vagy egy kis serpenyőben olvaszd fel a vajat.
2. Keverd bele a fokhagymát és ízlés szerint a fűszereket.
3. Adagolj minden lángosra egy kicsit a fokhagymás keverékből, és szórd meg sajttal.
4. Tedd vissza 2-3 percre a sütőbe, és süsd felső lángon, míg a sajt meg nem olvad.
5. Tálald friss petrezselyemmel és reszelt parmezán sajttal.
Tipp:
A felhőlángos tésztájára akár tehetsz paradicsomszószt is. Sajttal megszórva kész a diétás pizza.