tóth gabi
Diétás mexikói hústekercs pácolt csirkemellbõl: minden falat tökéletes!
HOZZÁVALÓK 3 személyre (személyenként 2 tekercs):
A páchoz:
A csirkéhez:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy kis tálkában keverd össze az olíva olajat, citromlevet, fokhagymát, chili paprikát, római köményt, oregánót, sót, cayenne paprikát (ha csípősen szereted) és a petrezselymet. Tedd félre.
2. Ha nem csirkeszeleteket vásárolsz, akkor a csirkemelleket hosszában vágd két egyenlő részre. Húsklopfolóval verd ki egyenletes, vékony szeletekre.
3. Az összekevert páccal alaposan kend be a hússzeleteket, és légmentesen lezárt edényben (vagy hűtőzacskóban) tedd hűtőbe 1-2 órára.
4. Minden pácolt csirkeszelet közepébe fektess 6 hosszú szelet paprikát: 2 pirosat, 2 sárgát, 2 zöldet. Tekerd fel, és rögzítsd a két végén 1-1 fogpiszkálóval. Helyezd őket a fogpiszkálós végükkel lefelé egy kiolajozott tepsibe.
5. A maradék páccal kend meg a tetejüket. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra, és lefedés nélkül süsd 25-30 percig.
3 TIPP: