Létrehozva: 2016.08.03.

Ez a hústekercs a nyári partik királya

Diétás mexikói hústekercs pácolt csirkemellbõl: minden falat tökéletes!

HOZZÁVALÓK 3 személyre (személyenként 2 tekercs):

A páchoz:

  • 2 ek olíva olaj
  • ½ citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma, összevágva, szétnyomva
  • 1 tk őrölt chili paprika
  • ½ tk őrölt római kömény
  • ½ tk szárított oregano
  • ½ tk só
  • csipet cayenne paprika (opcionális)
  • 2 ek petrezselyem, finomra vágva
  • A csirkéhez:

  • 3 csirkemell vagy 6 csirkemell szelet (kb. 6 mm vastagra kiklopfolt)
  • ½ piros kaliforniai paprika, hosszában csíkokra vágva
  • ½ sárga kaliforniai paprika, hosszában csíkokra vágva
  • ½ zöld kaliforniai paprika, hosszában csíkokra vágva
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Egy kis tálkában keverd össze az olíva olajat, citromlevet, fokhagymát, chili paprikát, római köményt, oregánót, sót, cayenne paprikát (ha csípősen szereted) és a petrezselymet. Tedd félre.

    2. Ha nem csirkeszeleteket vásárolsz, akkor a csirkemelleket hosszában vágd két egyenlő részre. Húsklopfolóval verd ki egyenletes, vékony szeletekre.

    3. Az összekevert páccal alaposan kend be a hússzeleteket, és légmentesen lezárt edényben (vagy hűtőzacskóban) tedd hűtőbe 1-2 órára.

    4. Minden pácolt csirkeszelet közepébe fektess 6 hosszú szelet paprikát: 2 pirosat, 2 sárgát, 2 zöldet. Tekerd fel, és rögzítsd a két végén 1-1 fogpiszkálóval. Helyezd őket a fogpiszkálós végükkel lefelé egy kiolajozott tepsibe.

    5. A maradék páccal kend meg a tetejüket. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra, és lefedés nélkül süsd 25-30 percig.

    3 TIPP:

  • Néha tehetsz a töltelékbe egy kis reszelt sajtot is. Így kedvenc vacsidat újabb variációval színesíted.
  • Ha nagyobb csirkemelleket veszel, elég lesz kettő, kihozhatsz belőle 3-3 szeletet.
  • Tálald nagy adag salátával, tökéletes diétás vacsora lesz.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek