Alig van vele munka, és még mosogatnod sem kell. Nemcsak fantasztikusan finom, hanem egészséges is!
A cukkini tökéletes zöldség fogyókúrához, számos izgalmas, méghozzá diétás fogás készíthető belőle! Mostanában a cukkinispagetti viszi a prímet, de érdemes kipróbálnod ezt a szuper és nagyon egészséges köretet is.
Előkészítése mindössze 5 percet igényel, ezen felül a többi munkát a sütő végzi el.
A fóliacsomagokban gyönyörűen összesül a cukkini a sajttal, illetve az illatos zöldfűszerekkel! A végeredmény egy csodás ízvilágú, isteni finom diétás köret, melyért biztosan hálás lesz az egész családod! Készítheted sütőben, de grillen is!
Fóliában sült cukkinikarikák
![]()
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra.
2. Kavard ki a vajat a parmezánnal és a zöldfűszerekkel, sózd, borsozd ízlés szerint.
3. Alakíts ki kosárkákat a fóliából, mindegyikbe tegyél 1-1 nagy maroknyi cukkinikarikát. A cukkinikupacukra tegyél 1-1 kanálkával a fűszervajból. A fóliacsomag szélét igazítsd meg, hogy minél kevesebb lé follyon ki belőle, de fölül hagyd teljesen nyitva, hogy szellőzhessen.
4. A batyukat sorakoztasd tepsibe és mehetnek is a sütőbe, 15-20 perc alatt parádésan megsül a cukkini, közben finoman ráolvad a vajas-sajtos-fűszeres keverék, a végeredmény elmondhatatlanul finom! Ugyanilyen gyorsan elkészül grillrácson is izzó faszén fölött, s talán így még finomabb.
![]()
Amint kész, frissen forrón tálald is. Esetleg szórd meg friss petrezselyemmel. Natúr sült hússal, hústekerccsel vagy kíméletes panírban bundázott csirkemellel kiegészítve fantasztikusan finom és kímélő nyári fogás!
Jó étvágyat hozzá!
