kulcsár edina
Csak fehérje és némi zöldség: ez a kiegyensúlyozott reggeli titka. Így garantáltan nem leszel éhes ebédig, de energiához, éltetõ vitaminokhoz, rostokhoz is juttattad a szervezetedet. Égjen a zsír!
Sokszor hallottunk már, mennyire károsak a szénhidrátok a szervezetre, sokan mégis kaláccsal, mogyorókrémmel, péksüteménnyel, cukorral-mézzel átitatott gabonapelyhekkel nyitják a napot. Azzal érvelnek, hogy kimondottan jó az édes reggeli, hisz a szervezet így a lehető legkorábban jut energiához. Azzal persze nem dicsekednek a cukros reggeli hívei, hogy milyen hamar megéheznek. És hogy még ebéd előtt rendszeresen esznek nasit és finomságokat.
És ez így megy végig a napon, mert ez egy ördögi kör, a cukorspirál!
Ha mindent összeadsz, sokkal több szénhidráttal terheli a szervezetét, aki édeset reggelizik. Hosszú távon ez a rossz szokás akár cukorbetegséghez is vezethet! Sokkal inkább javasolt reggelire a fehérjedús étkezés, ami kellő energiát ad, és nem táncoltatja meg az inzulinszintet. Erre pedig nincs jobb a tojásnál!
Legyen a tojás mai napon rántotta! Persze célszerű minél több vitamint és növényi rostot belecsempészni, hogy igazán kiegyensúlyozott legyél! Ha muffinsütőben készíted, egyszerre több variációt is tudsz sütni. Így mindenkinek kedvezhetsz! Nézd csak, milyen finom!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, a szalonnát pirítsd le.
2. A paprikát, a hagymát és a paradicsomot kockázd fel, keverd össze. A spenótot forrázd le, szűrd le, külön tálkában készítsd oda.
3. A tojásokat verd fel az olívával, sózd és borsozd ízlés szerint.
4. A muffinsütő mélyedéseibe tegyél 1-1 papírkosárkát, majd mindegyiket töltsd 3/4-ig a tojásos lével.
5. Szórhatsz rá sült szalonna darabkákat illetve reszelt sajtot.
6. Előre melegített sütőben 15 perc alatt csodálatosra sül - addig épp le tudsz zuhanyozni!
Isteni finom! Jó étvágyat!