Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2016.07.09.

Rabja leszel ennek a tiramisunak: málnás, kókuszos és diétás!

Ez a könnyû, nyári desszert mindennél finomabb! Valóságos ízorgia egyetlen desszertben. Egyszerûen nem lehet abbahagyni! Szerencsére bátran kanalazhatod, mert ez egy cukor nélkül készült diétás verzió!

Olaszországból indult hódító útjára a világ legnépszerűbb desszertje, mely a legtöbb új állomáshelyén változott egy kicsit. Az összes tiramisu verzió közül kimagaslóan a legjobb a málnás-kókuszos változat. A kávé ezúttal persze kimarad belőle, a mesés mascarpone krém viszont kókuszos lett. Alapjáraton talán kevesen illesztenék mellé a málnát, mégis e két nagyon különböző ízvilág - a bódító kókusz és az üde málna - igazán parádés párost alkotnak. Kettejük különös harmóniája szinte mindenkit elvarázsol, ám ennek a receptnek mégsem ez a legfőbb erénye, hanem az, hogy cukor nélkül készül, és még a bele kerülő piskóta is diétás!

Málnás-kókuszos tiramisu diétázóknak

Hozzávalók:

  • 20 dkg málna
  • 20 dkg diétás babapiskóta (készítheted saját sütésű diétás piskótalapból is!)
  • 0.5 kg mascarpone
  • 2.5 dl kókusztej
  • 1,5 ek. édesítő, pl. Zero Calories (ízlés szerint)
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl víz
  • 5 ek. kókuszreszelék
  •  

     

    Így készítsd

    1. A mascarponét keverd ki az édesítővel, a vaníliával és a kókuszreszelékkel, a kókusztej felével és a habbá vert tejszínnel.

    2. A maradék kókusztejhez önts 1 dl vizet, ebbe a keverékbe mártogasd a babapiskótákat, majd sorakoztasd a sütiforma aljára. Oszd el rajta a málnaszemeket, majd simítsd rá a kókuszos mascarpone krém felét.

    3. Újra mártogass piskótákat a kókusztejbe, teheted is a krémrétegre. Erre megint málna következik, a végül pedig hab.

    4. Tetejét málnaszemekkel, kókuszlapkákkal vagy kókuszreszelékkel teheted izgalmassá. Fahéjjal is megszórhatod, de nem rossz ötlet a citrom sem, különösen üdévé teszi ezt a finomságot.

    FONTOS! Legalább fél napig pihentesd hűtőben, hogy biztosan megpuhuljon a piskóta.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek