Létrehozva: 2016.07.14.

Megtaláltuk a legfinomabb diétás vacsorát: görög húsgolyó, tzatzikivel!

Ezt neked is muszáj kipróbálnod! Valóságos ízrobbanás ez a recept! Illatos fûszerek, citrom és az elmaradhatatlan feta! A teljes görög ízvilág egy fogásban!

 

Ha a csodálatos görög tengerpartról álmodozol és legalább a hangulatát a vacsoraasztalra varázsolnád, akkor ezt a receptet neked találták ki!

Ráadásul e gyorsan elkészíthető villámvacsora még diétás is, hiszen  szénhidrát tartalma minimális! A húsgolyóba nem kenyér kerül, mint a hagyományos fasírtok esetében, hanem útifűmaghéj - mely alacsony szénhidráttartalma mellett rosttartalmával és fantasztikus éhségűző tulajdonságával járul hozzá ahhoz, hogy minél előbb leadd esetleges pluszkilóidat.

Ez a legtökéletesebb diétába illeszthető vacsora, és még az sem baj, ha este 10 után eszed meg.

Első olvasatra talán kissé szokatlannak tűnhet a fűszerek összeállítása, de ne félj együtt használni őket, mert így lesznek utánozhatatlanul finomak a gombócaid! Már csak a jó tárasaság hiányzik egy felejthetetlen görög hangulatú estéhez!

Lássuk, mi is kell hozzá:

Hozzávalók:

  • 50 dkg sovány darált marhahús
  • 2 ek. útifűmaghéj
  • 6 dkg. feta sajt felkockázva
  • 1 fej hagyma, lereszelve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. citromlé
  • 1 tojás
  • 1 ek. friss, aprított petrezselyem
  • 1 tk. friss oregano vagy bazsalikom
  • 1/2 tk. őrölt koriander
  • 1/2 tk. őrölt római kömény
  • só, bors
  • A tzatziki-hez:

  • 1/2 csésze reszelt uborka, kinyomkodva
  • 1 csésze natur joghurt
  • Fél citrom leve
  • 2 -3 tk. friss, aprított kapor
  • 1/4 tk. zúzott fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  •  

    Így készítsd:

    1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Fektess a tepsire sütőpapírt vagy alufóliát,  és enyhén olajozd meg.

    2. Dolgozd össze egy tálban a húsgolyó hozzávalóit. Fél óráig pihentesd, hogy az útifűmaghéj megszívhassa magát nedvességgel. A húsmasszát igény szerint pici vízzel lazíthatod.

    3. Formázz kis golyókat - kb. 1 evőkanálnyi mennyiségből - úgy, hogy mindegyik közepébe nyomj egy kocka fetát. (Ha nem szeretnél evvel bajlódni, akkor a masszába is belemorzsolhatod a sajtot.)

    4. Sorakoztasd a kész gombócokat a tepsire, mehet is a sütőbe! Körülbelül 20-25 perc alatt szép aranybarnára sülnek.

    Amíg sülnek, készítsd el a tzatzikit: reszeld le az uborkát, sózd be, nyomkodd ki, keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a görög joghurtot és a fűszereket. Tálalj és kápráztasd el a családod ezzel az isteni finom görög menüvel!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek