tóth gabi
Ezt neked is muszáj kipróbálnod! Valóságos ízrobbanás ez a recept! Illatos fûszerek, citrom és az elmaradhatatlan feta! A teljes görög ízvilág egy fogásban!
Ha a csodálatos görög tengerpartról álmodozol és legalább a hangulatát a vacsoraasztalra varázsolnád, akkor ezt a receptet neked találták ki!
Ráadásul e gyorsan elkészíthető villámvacsora még diétás is, hiszen szénhidrát tartalma minimális! A húsgolyóba nem kenyér kerül, mint a hagyományos fasírtok esetében, hanem útifűmaghéj - mely alacsony szénhidráttartalma mellett rosttartalmával és fantasztikus éhségűző tulajdonságával járul hozzá ahhoz, hogy minél előbb leadd esetleges pluszkilóidat.
Ez a legtökéletesebb diétába illeszthető vacsora, és még az sem baj, ha este 10 után eszed meg.
Első olvasatra talán kissé szokatlannak tűnhet a fűszerek összeállítása, de ne félj együtt használni őket, mert így lesznek utánozhatatlanul finomak a gombócaid! Már csak a jó tárasaság hiányzik egy felejthetetlen görög hangulatú estéhez!
Lássuk, mi is kell hozzá:
Hozzávalók:
A tzatziki-hez:
Így készítsd:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Fektess a tepsire sütőpapírt vagy alufóliát, és enyhén olajozd meg.
2. Dolgozd össze egy tálban a húsgolyó hozzávalóit. Fél óráig pihentesd, hogy az útifűmaghéj megszívhassa magát nedvességgel. A húsmasszát igény szerint pici vízzel lazíthatod.
3. Formázz kis golyókat - kb. 1 evőkanálnyi mennyiségből - úgy, hogy mindegyik közepébe nyomj egy kocka fetát. (Ha nem szeretnél evvel bajlódni, akkor a masszába is belemorzsolhatod a sajtot.)
4. Sorakoztasd a kész gombócokat a tepsire, mehet is a sütőbe! Körülbelül 20-25 perc alatt szép aranybarnára sülnek.
Amíg sülnek, készítsd el a tzatzikit: reszeld le az uborkát, sózd be, nyomkodd ki, keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a görög joghurtot és a fűszereket. Tálalj és kápráztasd el a családod ezzel az isteni finom görög menüvel!