RETRO RÁDIÓ

Megtaláltuk a legfinomabb diétás vacsorát: görög húsgolyó, tzatzikivel!

Megtaláltuk a legfinomabb diétás vacsorát: görög húsgolyó, tzatzikivel!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 07. 14. 21:38

Ezt neked is muszáj kipróbálnod! Valóságos ízrobbanás ez a recept! Illatos fûszerek, citrom és az elmaradhatatlan feta! A teljes görög ízvilág egy fogásban!

 

Ha a csodálatos görög tengerpartról álmodozol és legalább a hangulatát a vacsoraasztalra varázsolnád, akkor ezt a receptet neked találták ki!

Ráadásul e gyorsan elkészíthető villámvacsora még diétás is, hiszen  szénhidrát tartalma minimális! A húsgolyóba nem kenyér kerül, mint a hagyományos fasírtok esetében, hanem útifűmaghéj - mely alacsony szénhidráttartalma mellett rosttartalmával és fantasztikus éhségűző tulajdonságával járul hozzá ahhoz, hogy minél előbb leadd esetleges pluszkilóidat.

Ez a legtökéletesebb diétába illeszthető vacsora, és még az sem baj, ha este 10 után eszed meg.

Első olvasatra talán kissé szokatlannak tűnhet a fűszerek összeállítása, de ne félj együtt használni őket, mert így lesznek utánozhatatlanul finomak a gombócaid! Már csak a jó tárasaság hiányzik egy felejthetetlen görög hangulatú estéhez!

Lássuk, mi is kell hozzá:

Hozzávalók:

  • 50 dkg sovány darált marhahús
  • 2 ek. útifűmaghéj
  • 6 dkg. feta sajt felkockázva
  • 1 fej hagyma, lereszelve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. citromlé
  • 1 tojás
  • 1 ek. friss, aprított petrezselyem
  • 1 tk. friss oregano vagy bazsalikom
  • 1/2 tk. őrölt koriander
  • 1/2 tk. őrölt római kömény
  • só, bors
  • A tzatziki-hez:

  • 1/2 csésze reszelt uborka, kinyomkodva
  • 1 csésze natur joghurt
  • Fél citrom leve
  • 2 -3 tk. friss, aprított kapor
  • 1/4 tk. zúzott fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  •  

    Így készítsd:

    1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Fektess a tepsire sütőpapírt vagy alufóliát,  és enyhén olajozd meg.

    2. Dolgozd össze egy tálban a húsgolyó hozzávalóit. Fél óráig pihentesd, hogy az útifűmaghéj megszívhassa magát nedvességgel. A húsmasszát igény szerint pici vízzel lazíthatod.

    3. Formázz kis golyókat - kb. 1 evőkanálnyi mennyiségből - úgy, hogy mindegyik közepébe nyomj egy kocka fetát. (Ha nem szeretnél evvel bajlódni, akkor a masszába is belemorzsolhatod a sajtot.)

    4. Sorakoztasd a kész gombócokat a tepsire, mehet is a sütőbe! Körülbelül 20-25 perc alatt szép aranybarnára sülnek.

    Amíg sülnek, készítsd el a tzatzikit: reszeld le az uborkát, sózd be, nyomkodd ki, keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a görög joghurtot és a fűszereket. Tálalj és kápráztasd el a családod ezzel az isteni finom görög menüvel!

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.