Létrehozva: 2016.07.08.

Felejtsd el a hizlaló rakott krumplit, ezt kóstold meg inkább!

Fölséges marhahús és padlizsán szeletek rétegezve, lágy besamelmártással leöntve, piruló, nyúlós sajttal a tetején. Ezt akkor is eheted, ha diétázol.

HOZZÁVALÓK:

  • 2 padlizsán, hosszában szeletelve (kb. 3-4 mm vastag)
  • olasz fűszerek
  • 1 tk + ½ ek olíva olaj
  • 1 vöröshagyma, szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • 45 dkg darált marha
  • 30 dkg paradicsom felkockázva
  • besamel mártás
  • 1 csésze reszelt sajt (pl. mozzarella)
  • ELKÉSZÍTÉS:
    1. Fektesd egy tál aljára a padlizsán szeleteket. Szórd meg mindkét felüket sóval, és tedd félre. Melegítsd fel a sütőt 200 Celsius fokra.

    2. Forrósíts meg 1 tk olívaolajat egy nagy serpenyőben. Szórd bele a vöröshagymát és a fokhagymát, kavargatva dinszteld 1 percig.

    3. Tedd rá a darált húst, időnként kevergetve pirítsd 10-12 percig, míg meg nem barnul, fűszerezd ízlésed szerint. Dobd hozzá a paradicsomot, és tedd félre.

    4. Készítsd el a besamel mártást.

    5. Forrósíts fel ½ ek olíva olajat egy teflon serpenyőben. Itasd le a nedvességet a padlizsán szeletekről. Tedd őket a megforrósított olajba, és süsd mindkét oldalukat világos barnára ( 1-2 perc)


    ÖSSZEÁLLÍTÁS:

    Egy 32x22 cm-es téglalap alakú (vagy egy 28 cm-es kerek) tűzálló tál aljában teríts szét 1 nagy merőkanállal a húsból. Helyezz rá kb. 6 szelet padlizsánt.

    Ismét hús következik, majd öntsd rá a besamel mártás 1/3-át.

    Ismételd még kétszer a rétegeket. A tetejére a besamel mártás kerüljön. Szórd meg a sajttal.

    Told a sütőbe 25-30 percre. Akkor kész, amikor elkezd gyöngyözni, és szép világos barna színt kap.

    Vedd ki a sütőből, hagyd állni 15 percig, mielőtt tálalod.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek