tóth gabi
Fölséges marhahús és padlizsán szeletek rétegezve, lágy besamelmártással leöntve, piruló, nyúlós sajttal a tetején. Ezt akkor is eheted, ha diétázol.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Fektesd egy tál aljára a padlizsán szeleteket. Szórd meg mindkét felüket sóval, és tedd félre. Melegítsd fel a sütőt 200 Celsius fokra.
2. Forrósíts meg 1 tk olívaolajat egy nagy serpenyőben. Szórd bele a vöröshagymát és a fokhagymát, kavargatva dinszteld 1 percig.
3. Tedd rá a darált húst, időnként kevergetve pirítsd 10-12 percig, míg meg nem barnul, fűszerezd ízlésed szerint. Dobd hozzá a paradicsomot, és tedd félre.
4. Készítsd el a besamel mártást.
5. Forrósíts fel ½ ek olíva olajat egy teflon serpenyőben. Itasd le a nedvességet a padlizsán szeletekről. Tedd őket a megforrósított olajba, és süsd mindkét oldalukat világos barnára ( 1-2 perc)
ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Egy 32x22 cm-es téglalap alakú (vagy egy 28 cm-es kerek) tűzálló tál aljában teríts szét 1 nagy merőkanállal a húsból. Helyezz rá kb. 6 szelet padlizsánt.
Ismét hús következik, majd öntsd rá a besamel mártás 1/3-át.
Ismételd még kétszer a rétegeket. A tetejére a besamel mártás kerüljön. Szórd meg a sajttal.
Told a sütőbe 25-30 percre. Akkor kész, amikor elkezd gyöngyözni, és szép világos barna színt kap.