tóth gabi
A forró nyári napokon jól esik egy savanykás ital. Ez az uborkás limonádé már az élénkzöld színével lehût. Vitamin- és ásványi anyag tartalma pedig pótolja az izzadás során elvesztett hasznos anyagokat.
Hozzávalók 4 személyre:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az uborkákat turmixold össze 1 csésze vízzel. (Használhatsz gyümölcs centrifugát is a lé kinyeréséhez).
2. Ha turmixgépet használsz, a korsóba áttöltéskor helyezz a korsó szájára egy finom szűrőhálót, hogy a magokat, pépet visszatartsa. Dobd ki a szüredéket.
3. Töltsd hozzá a citromlevet, édesítőt, vizet.
4. Jól keverd össze, majd tedd a hűtőbe legalább egy fél órára.
5. Ízlés szerint adhatsz még hozzá több vizet vagy édesítőt.
6. Jéggel kínáld.