tóth gabi
Diétás, gyors és finom! Kell ennél több? Készíts végre valami újdonságot a megszokott ételeiden kívül!
A káposzta fehérjében gazdag, többek között tele van C, B1 , B2 , B6 , E, K, és U-vitaminnal, rengeteg káliumot és magnéziumot is tartalmaz.
Előzd meg a betegséget!
Kutatások bizonyítják, hogy a káposzta leve kiváló antioxidáns és vércukorszint csökkentő, ezáltal segít megelőzni és kezelni a cukorbetegséget. Sőt
egyes vélemények szerint bizonyos esetekben a már kialakult rákot is képes gyógyítani.
Sajnos a káposztában rejlő jótékony hatásokat nem igazán használjuk ki, pedig nyáron itt a nagy alkalom, amikor legmagasabb a vitamintartalma e zöldségnek!
Egy finom leves után főfogásnak, vagy esetleg az esti beszélgetések mellé egy könnyű mártogatóssal is pazar!
Nagy előnye a receptnek, hogy nem tartalmaz lisztet!
Ha diétás morzsát használsz, még fogyókúra alatt is bátran eheted! Mivel a káposztát előfőzöd, így csak pár percig tart a sütési folyamat, így garantáltan nem fog tocsogni az olajban a bundás finomság!
Hozzávalók:
1 fej kisméretű friss káposzta (1 kg)
3 tojás
diétás prézli (Update1 Mester Morzsa)
só
bors (ízlés szerint)
olaj a sütéshez
Így készítsd:
1. Vágd a káposztát vékony cikkekre. Fontos, hogy a torzsája megmaradjon, mert az fogja össze a leveleket!
2. Ezután 5 percre tedd a káposztát lobogó, forró vízbe.
3. Verd fel a tojásokat, és ízesítsd kedvedre.
4. Csöpögtesd le a káposztát és panírozd: forgasd a darabokat tojásba, majd a morzsába.
5. Süsd a szeletek mindkét oldalát aranybarnára forró olajban. Joghurtos, enyhén fűszeres öntettel tálald!
Fantasztikus üde, ropogós finomság a végeredmény! Friss, nyári ízzel, isteni finom!
Jó étvágyat hozzá!