RETRO RÁDIÓ

Diétázók kedvenc vacsorája: Sajtos cukkinilegyező

Diétázók kedvenc vacsorája: Sajtos cukkinilegyező
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 07. 25. 22:50

Nincs sok idõd sütésre-fõzésre, és mégis valami különlegeset, mutatósat akarsz az asztalra tenni? Ezzel a diétás recepttel biztos a siker. Könnyû, mégis laktató, komplett vacsora.

HOZZÁVALÓK:

  • 3 közepes cukkini
  • 20 dkg sajt (pici szeletekre vágva vagy reszelve)
  • 3-4 ek tejföl
  • 3 szelet szétmorzsolt főtt bacon szalonna
  • 2-3 ek zöldhagyma, fölvagdalva
  • só és bors (ízlés szerint)

  • ELKÉSZÍTÉS:
    1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius fokra.
    2. Mosd meg és szárítsd meg a cukkiniket. Vágd le a végüket.
    3. Vedd elő az egyik cukkinit, fektess mellé egy-egy evőpálcikát mindkét oldalán. Szeletelő mozdulatokkal vagdosd be a pálcáig, azaz vágd korongokra a cukkini törzset anélkül, hogy teljesen végigvágnád, és szeletekre esne szét.
    4.  Ismételd ezt a műveletet mindhárom cukkinivel.
    5. A felszeletelt cukkiniket vágd ketté, így 6 kis sündisznó-t kapsz.
    6. Bélelj ki egy tepsit alufóliával, és fektesd bele a cukkiniket.
    7. Tűzdeld a cukkini korongok árkait egy kis sajtszelettel.


    8. Szórd meg sóval és borssal.
    9. Fedd be a tetejét is fóliával, és nyomkodd le körbe, hogy kis tarisznya legyen belőle.
    10. A fóliazacskó nem csak arra jó, hogy a cukkini gyorsabban megpuhuljon, hanem arra is, hogy a sajt megolvadjon anélkül, hogy megbarnulna.
    11. Süsd 220 Celsius fokon 15 percig.
    12. Hagyd pihenni további 5 percig, anélkül, hogy felnyitnád a fóliát.

    Tipp: ha puhábban szereted a cukkinit, told vissza a sütőbe még 5-10 percre.

    13. Eltávolítva az alufóliát a tetejéről, kend be tejföllel a cukkiniket, és szórd meg baconnel, vagdalt zöldhagymával.
     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.