Diétás csúcsvacsora: Fogadjunk, hogy így még sosem ettél cukkinit

Valami egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ egészséges vacsorára vágysz? Vesd be a legújabb trükköt és csavard fel a cukkinit!

HOZZÁVALÓK:

  • 3 kisebb cukkini,
  • 25 dkg ricotta, 
  • 5 dkg parmezán
  • sajt és
  • 1 tojás
  •  fokhagyma, só, bors
  • 1. Ricottából, parmezán sajtból, tojásból, sóból, borsból, fokhagymából készíts kenhető alapot.

    2. A cukkinit ne hámozd meg, csak vágd le a végét és hosszában szeleteld fel.

    3. A tepsi alját kend meg fűszeres paradicsomszósszal - erre sorakoztasd majd a felcsavart cukkiniket.

    4. A cukkinilapokra kend először a sajtos, majd a paradicsomos szószt, végül mehet rá ismét parmezán sajt. Csavard fel és mehet állítva a tepsibe. A többi tekercset ugyanígy készítsd el, majd sorakoztasd szépen egymás mellé a tepsibe. Amikor a tepsi megtelt, szórd meg a cukkinitekercsek tetejét sajttal.

    5. Mehet a sütőbe, 30 perc alatt isteni finomra sül ez a fantasztikus étel!

    És amitől igazán csúcskaja lesz a csavart cukkini, az a frissen készített fűszeres paradicsomszósz!

    Zöldséges fűszeres paradicsomszósz

    Hozzávalók

  • 8 db apróra vágott, nagy paradicsom - vagy 2 db dobozos paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db zellerszár (géppel apróra vágva)
  • 2 db sárgarépa (géppel apróra vágva)
  • 4 gerezd fokhagyma (összezúzva)
  • oregánó, babérlevél, só, bors, bazsalikom
  • 80 ml fehérbor
  • 1 ek balzsamecet
  • Így készítsd

    1. Párold üvegesre a vöröshagymát!

    2. Add hozzá a sárgarépát, a zellerszárat és a fokhagymát. Kevergesd, amíg a zöldségek megpuhulnak. Sózd és borsozd! Felöntheted borral és hagyd elfőni a folyadék felét.

    3. Add hozzá a paradicsomot, a balzsamecetet, az oregánót és a babérlevelet. 30 perc alatt főzd sűrűre! A babérlevelet végül vedd ki!

    Ha gyorsan akarod elkészíteni a cukkinit, kenhetsz rá egyszerűen ízesített paradicsomszószt! 

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!