tóth gabi
Nemcsak kánikulában isteni ez a szuper diétás desszert! Roppanós morzsába forgatott, belül krémesen lágy finomság. Elkészíteni nagyon egyszerû, sütni-fõzni sem kell hozzá!
A málna az egyik legfinomabb, és talán a legdrágább magyar gyümölcs. Hiába nagyon egészséges, általában nem vesszük kilószámra a piacon. Szerencsére olyan isteni zamattal és illattal áldották meg az égiek, hogy akár egy maroknyi málna is elég a mennyei finomságok elkészítéséhez.
Fantasztikus ízei azonban akkor tudnak érvényesülni igazán, ha nem nyomod agyon cukorral. Ebben a nagyon finom és egyszerűen elkészíthető túrós finomságban tökéletes a málna természetes szépsége, mivel nem tettünk hozzá cukrot egyáltalán! Így nemcsak finom, hanem egészséges is, ráadásul nem hizlal!
Hozzávalók
Így készítsd:
1. Keverd össze egy tálban a sajtkrémet és az édesítőt. Majd óvatosan forgasd bele a tejszínhabot, illetve a málnát úgy, hogy ne essenek szét teljesen a szemek. A málnás krémet tedd 2 órára a mélyhűtőbe.
2. Ha nem elég finom szemű a morzsád, daráld át, majd pirítsd aranybarnára a vajon. Ha kész, kevés édesítőt szórhatsz rá.
3. Vedd ki a mélyhűtőből a túrós málnakrémet és egy kanál segítségével formázz gombócokat belőle.
4. A gombócokat forgasd meg az előkészített panírban, majd sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe. Gyorsan kell dolgoznod, mert a gombócok idővel meglágyulnak. Éppen ezért legjobb, ha 5-6 darabonként folyamatosan pakolod a mélyhűtőbe!
5. Amint kőkeményre fagy, tedd zárható dobozokba, és így tárold. Bármikor édességet kívánsz a nagy melegben, csak előveszel egy málnás bombát a hűtőből! Isteni finom, meglátod! Harapj bele!
TIPP:
A bundázáshoz használhatsz mogyoró- vagy mandulamorzsát is!