tóth gabi
Ez az egészséges pizza alacsony szénhidrát tartalmú és gluténmentes. A titka egy finom zöldség, melybõl remek alapot készíthetsz pillanatok alatt.
HOZZÁVALÓK:
A FELTÉTHEZ:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, enyhén olajozd ki. Tedd félre.
2. A konyhai robotgépben daráld le a brokkolit, vagy sajtreszelővel reszeld le. Állagra a rizshez kell hasonlítania.
3. Töltsd át egy nagy tálba, és fedd le fóliával. Tedd a mikróba 1-2 percre, míg megpárolódik. Hagyd kihűlni legalább 1 percig. Ezután borítsd ki a brokkolit egy tiszta konyharuhára, és szoríts ki belőle annyi vizet, amennyit csak lehet. Száraz brokkoli labdát kapsz.
4. Egy nagy tálban kanállal jól keverd össze a brokkolit a tojásokkal, a sajtokkal, a fűszerrel. Öntsd a keveréket a tepsi közepére, és formáld pizza alakúra, kb. 1.3 cm vastagra.
5. Süsd 10-12 percig, amíg világos barna szint kap. Vedd ki a sütőből, és kend meg a pizza szósszal, szórd meg a sajttal. Told vissza a sütőbe, és süsd további 10-12 percig, míg a sajt jól meg nem olvad. Hagyd hűlni legalább 5 percig, mielőtt elszeleteled.
Tipp: a pizza szósz és a sajt mellé tetszés szerint tehetsz még zöldségeket vagy húst is.
TIPP:
A pizzát két lépésben süsd. Először az alapot 10-12 percig, majd a feltéttel együtt újabb 10-12 percig. Így a tészta nem ázik el, és ropogós, kemény marad. Előkészítéssel együtt 30 perc alatt kész van!