Létrehozva: 2016.06.26.

Liszt nélkül készül a nyár legújabb karcsúsító pizzája

Ez az egészséges pizza alacsony szénhidrát tartalmú és gluténmentes. A titka egy finom zöldség, melybõl remek alapot készíthetsz pillanatok alatt.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kis fej brokkoli reszelve vagy robotgépben darálva (2-3 csésze lesz)
  • 2 tojás
  • 1/4 csésze parmezán sajt
  • 1/4 csésze mozzarella sajt
  • 1/4 tk só
  • 1/4 tk őrölt bors
  • 1/2 tk olasz fűszerkeverék (választható)
  • A FELTÉTHEZ:

  • 1/4 csésze pizza szósz
  • 1 csésze reszelt sajt
  • zöldségek (választható)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, enyhén olajozd ki. Tedd félre.

    2. A konyhai robotgépben daráld le a brokkolit, vagy sajtreszelővel reszeld le. Állagra a rizshez kell hasonlítania.

    3. Töltsd át egy nagy tálba, és fedd le fóliával. Tedd a mikróba 1-2 percre, míg megpárolódik. Hagyd kihűlni legalább 1 percig. Ezután borítsd ki a brokkolit egy tiszta konyharuhára, és szoríts ki belőle annyi vizet, amennyit csak lehet. Száraz brokkoli labdát kapsz.

    4. Egy nagy tálban kanállal jól keverd össze a brokkolit a tojásokkal, a sajtokkal, a fűszerrel. Öntsd a keveréket a tepsi közepére, és formáld pizza alakúra, kb. 1.3 cm vastagra.

    5. Süsd 10-12 percig, amíg világos barna szint kap. Vedd ki a sütőből, és kend meg a pizza szósszal, szórd meg a sajttal. Told vissza a sütőbe, és süsd további 10-12 percig, míg a sajt jól meg nem olvad. Hagyd hűlni legalább 5 percig, mielőtt elszeleteled.


    Tipp: a pizza szósz és a sajt mellé tetszés szerint tehetsz még zöldségeket vagy húst is.


    TIPP:

    A pizzát két lépésben süsd. Először az alapot 10-12 percig, majd a feltéttel együtt újabb 10-12 percig. Így a tészta nem ázik el, és ropogós, kemény marad. Előkészítéssel együtt 30 perc alatt kész van!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek