Liszt és cukor száműzve! Cseresznyés túrópite az új magyar diétasztár!
Eszméletlen finom fogyókúrás receptért rajong most az internet népe! Isteni finom sütemény, amiben se cukor, se liszt nincs!
A túró a diétás sütemények legjobb alapanyaga! Rengeteg benne a fehérje, szénhidráttartalma viszont csekély - nem véletlenül oly népszerű a legnagyobb magyar diétás közösségben.
![]()
Természetesen ez a recept is Norbi követői között bukkant fel, érdemes tehát odafigyelni rá, már csak azért is, mert bizonyítékul szolgál arra, hogy
a túró képes a liszt egy részét kiváltani a sütemények tésztájában.
Akár piskótaszerű eredményt is kaphatsz, ha ügyesen állítod össze az arányokat. Nem kell izgulnod a liszt hiánya miatt, mert igazán könnyű a túró alapú tésztával dolgozni, a hiányzó szárazanyagot alacsony szénhidráttartalmú kókuszliszttel pótoljuk! Ehhez a tésztához nagyon jól passzolnak hozzá a nyári bogyós gyümölcsök, ez a cseresznyés változat egyenesen isteni! Legjobb mégis ebben a sütiben, hogy biztosan nem hizlal!
Cseresznyés túrópite cukor és liszt nélkül
![]()
Hozzávalók
Így készítsd
1. A kimagozott cseresznyét tedd egy szitára, hagyd lecsöpögni.
2. A tojásokat - fehérjét és sárgáját együtt - verd olyan habosra, amilyenre csak tudod.
3. Keverd bele a krémsajtot, majd a túrót és az édesítőt, végül a lisztet és a sütőport.
4. A süteménytésztát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd oszd el a cseresznyét a felületén, kicsit bele is nyomkodhatod.
5. Mehet a tepsi a 170 fokra előmelegített sütőbe, 25-30 perc alatt készre sül.
TIPP:
- Ha túlságosan pirulna a teteje, borítsd alufóliával
- Megszórhatod mandulaforgáccsal
- Pici fahéjtól még pikánsabb a cseresznye íze
- Kipróbálhatod más gyümölcsökkel is
(Ötlet: Csizmazia Gabriella)