tóth gabi
Krémes, könnyû, üde és édes. De cukor vagy liszt még a környékén sem jár.
Friss és zamatos eper, lágy tejszínhab és puha piskóta. De nem csupán ennyi ennek a mennyei süteménynek a titka! Hanem az is, hogy
nem kell hozzá sem cukor, sem pedig liszt…
A liszt nélkül készített piskótatésztához fehérjeport könnyedén be tudsz szerezni akár fitneszboltokból, akár gyógyszertárban vagy drogériában is. A szénhidrát miatt így cseppet sem kell aggódnod, miközben a sütemény szétomlik a szádban.
A tésztához:
8 tojás
250 gramm krémsajt
1 teáskanál vaníliakivonat
1/8 teáskanál majonéz
6 ek. cukornak megfelelő édesítőszer (mennyisége ízlésed szerint változtatható)
1 mérőkanál fehérjepor (1 mérőkanál nagyjából 30 gramm)
A krémhez:
1 csésze tejszín
4 ek. cukornak megfelelő édesítő (mennyisége ízlés szerint változtatható)
1 teáskanál vaníliakivonat
A sütemény felső rétegéhez:
2 csésze friss, szeletelt eper